Karmeaan kolariin joutunut entinen F1-kuljettaja lähetti Toto Wolffille tekstiviestin, tallipäälliköltä myöntävä vastaus – "Tiedän sen olevan melkoista kärsimystä niskoilleni"

Formula ykkösten konkari Romain Grosjean uskoo saavansa hyvästellä lajin tänä vuonna vielä Mercedeksen F1-auton ratissa.

35-vuotiaan sveitsiläis-ranskalaisen ura oli tulla kokonaan päätökseen vuonna 2020, kun hän ajoi vakavan kolarin Bahrainin GP:ssä. Mercedes tarjosi seuraavalla kaudelle Haasilta poistuneelle Grosjeanille vielä mahdollisuutta F1-autonsa testaukseen.

Koronarajoitukset ja muuttuneet kilpailuaikataulut kuitenkin estivät luvatun testin, joka siirtyi hamaan tulevaan.

Indycar-sarjaan vaihtanut Grosjean sanoi aiemmin tällä viikolla lehdistötilaisuudessa uskovansa yhä testiajon toteutumiseen.

– Lähetin Toto Wolffille (Mercedeksen tallipäällikkö) viestin Abu Dhabin kilpailun jälkeen ja hän vastasi. Hän aloitti kiitoksella ja sanoi viimeisessä lauseessa, että "meidän on saatava sinut siihen autoon tänä vuonna", Grosjean sanoi Motorsport.comille.

Indycar-sarjassa tulevallakin kaudella ajavan Grosjeanin muutettua perheineen Yhdysvaltoihin testaukselle sopivan ajankohdan löytäminen voi olla 23 kilpailua käsittävän F1-kalenterin keskeltä haastavaa.

Viime kaudelle kaavaillun testin oli määrä tapahtua alun perin Ranskan GP:n yhteydessä, mutta uusintayritys ei tule onnistumaan alkavalla kaudella ainakaan Indycar-sarjassa päällekkäin ajettavan Iowan kilpailun vuoksi. 

– Se (testi) on yhä suunnitelmissa. Viime vuosi oli sen toteuttamiseksi vain liian vaikea.

– Mercedes on kuitenkin erittäin halukas mahdollistamaan sen. Ja minä olen halukas myös, vaikka tiedän sen olevan melkoista kärsimystä niskoilleni, sillä olen menettänyt sieltä jonkin verran lihaksia, Grosjean kertoi.

179 F1-starttia kerryttänyt kuljettaja nappasi urallaan kymmenen palkintokorokesijoitusta.

Lue myös:

    Uusimmat