F1-sarjan huippusijan viimeisellä kierroksella menettänyt kuski antoi palaa: ”Tämä kuvottaa minua, hän pilasi kaiken”

F1-sarjan kuljettajien taulukossa kuudennen sijan viimeisellä kierroksella menettänyt Toro Rosson Pierre Gasly kertoo Abu Dhabin kisan pilanneen kolaroinnin suorastaan kuvottavan häntä.

Gasly menetti omalta kohdaltaan pelin jo ensimmäisissä mutkissa saatuaan ensin osuman Racing Pointin Lance Strollilta ja törmättyään sitten tämän tallikaveriin Sergio Pereziin.

Toro Rosso joutui vaihtamaan autoon uuden keulan, minkä seurauksena ranskalainen oli heti kierroksen kärkeä perässä. Hän jäi lopulta 17:nneksi, kun taas McLarenin Carlos Sainz pyyhälsi viimeisellä kierroksella ohi Renault’n autoista ja vei siitä tulleella yhdellä pisteellä MM-sarjan kuutossijan Gaslyn nenän edestä.

Gasly kävi kisan jälkeen kierroksilla ranskalaisen Canal+:n haastattelussa.

– Tämä kuvottaa minua, koska meillä oli selvästi potentiaalia kuutospaikkaan ja sillä selvä. On ärsyttävää, kun jotain tällaista tapahtuu, Gasly sauhusi.

Hän sanoo suoraan Strollin olleen vahvasti syypää tapahtuneeseen.

– Tähän mennessä näkemäni perusteella hän pilasi kaiken.

– Kun hän on takana, on 50 prosentin mahdollisuus, että jokin menee pieleen, Gasly tokaisi.

– Se on todella perseestä, koska meillä oli hyvää vauhtia ja hyvä auto. Teimme viikonlopun hyvin töitä, ja kun näimme, mihin Sainz sijoittui ja mihin Daniil ylsi, meillä oli todella edellytykset tehdä hyvä tulos.

Gasly viittaa tallikaverinsa Daniil Kvjatin yhdeksänteen sijaan McLaren-kuski Sainzin edellä.

Kauden Red Bullilla aloittanut Gasly heivattiin junioritiimi Toro Rossolle kesätauon aikana. Hän ehti Unkariin mennessä saavuttaa 63 pistettä 12 kisassa, jonka jälkeen yhdeksässä kilpailussa kertyi vielä 32 lisää heikommalla autolla.

Kun Gaslyn suorituksia vertaa Red Bullille siirtyneen Alexander Albonin lukemiin, hän onnistui Toro Rossolla varsin hyvin. Pisteitä tuli 3,55 kisaa kohti Albonin 1,33 pistettä vastaan, mutta toisin päin vertailussa Albon saavutti Red Bullilla loppukaudesta 8,44 pistettä Gaslyn alkukauden 5,25 pisteen saldoa vastaan.