F1-sarjalta välitön reaktio Bernie Ecclestonen järkyttävään Putin-lausuntoon

Näillä eväillä kohti Silverstonen F1-kisaa – Hamiltonia solvattiin rasistisesti 6:19
Näillä eväillä kohti Silverstonen F1-kisaa – Hamiltonia solvattiin rasistisesti

Entinen F1-pohatta Bernie Ecclestone kohahdutti aiemmin torstaina laukomalla Britannian aamu-tv:ssä, että ottaisi luodin Venäjän presidentti Vladimir Putinin puolesta.

Ecclestone kertoi samassa lähetyksessä pitävänsä Putinia "ensiluokkaisena ihmisenä". Ecclestonen kohulause oli vastaus toimittajan tiedusteluun siitä, pitääkö hän Putinia edelleen ystävänä Ukrainassa tapahtuneesta huolimatta.

F1 on ottanut virallisesti kantaa entisen oikeuksienhaltijansa sanomisiin. Lausunnossa otetaan selvästi etäisyyttä kyseenalaiseen ulostuloon.

– Bernie Ecclestonen kommentit ovat hänen henkilökohtaisia mielipiteitään. Ne ovat hyvin jyrkässä ristiriidassa lajin nykyisten arvojen kanssa, lausunnossa sanotaan Motorsportin mukaan.

Britannian ulkoministeri Liz Truss tuomitsi Ecclestonen puheet täysin.

– Minusta Bernie Ecclestonen kommentit ovat aivan käsittämättömiä. On aivan selvää, että Vladimir Putin on myrkyllinen ihminen. Tämä mies on syyllistynyt kauhistuttavaan sotaan, jossa naisia raiskataan systemaattisesti ja siviilejä ammutaan ostoskeskuksissa, Truss sanoi Mirrorissa.

Ecclestone, 91, myös puolusti tv-vierailunsa yhteydessä Nelson Piqueta, jota syytetään rasistisesta kielenkäytöstä Lewis Hamiltonia kohtaan.


Lue myös:

    Uusimmat