F1-radat jättäneeltä konkarikuljettajalta rajua kritiikkiä Hamiltonin toimettomuudelle koronaviruksen keskellä – "Lewis voi näyttää, mitä hän tarkoitti"

Vielä viime kaudella F1-sarjassa ajanut Nico Hülkenberg toivoo varakkaimpien kuljettajien osallistuvan talousvaikeuksissa tallien auttamiseen. Varsinkin Lewis Hamilton saa saksalaiskonkarilta näpäytyksen.

Koronaviruspandemian vuoksi uusi F1-kausi ei ole vielä päässyt alkamaan. Tästä johtuen monet tallit ovatkin joutuneet taloudellisten haasteiden eteen ja lomauttaneet työntekijöitään ahdingon hillitsemiseksi.

Toistaiseksi ainakin Renaultin, Racing Pointin, Haasin, McLarenin ja Williamsin kuljettajat ovat suostuneet palkkaleikkauksiin. Hülkenberg painottaa, että kuljettajilla on tietynlainen velvollisuus auttaa työnantajiaan.

– Minun on helppo kommentoida, koska se ei koske minua, mutta uskon, että kuljettajien täytyy tukea tallejaan. Varsinkin, jos he taistelevat olemassaolostaan, Hülkenberg toteaa Auto, Motor und Sportille.

Tämänhetkisten tietojen mukaan F1:n korkeapalkkaisin kuljettaja ja moninkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton ei ainakaan vielä ole leikannut palkkaansa tallin auttamiseksi. Hülkenberg heittää brittimestarin suuntaan terävän kuitin.

– Heidän, jotka ansaitsevat enemmän, pitäisi olla anteliaampia. Se koskee myös kuljettajia. Lewis voi nyt näyttää, mitä hän tarkoitti “käteinen on kuningas” -lausunnollaan, Hülkenberg kuittaa Grandpx.newsin mukaan.

Hülkenberg viittaa kommentillaan perutun Australian osakilpailun tapahtumiin, kun Hamilton kritisoi kovaan ääneen FIA:n johtoa siitä, että kilpailu meinattiin järjestää normaalisti.

Hülkenberg ei ole suinkaan ainoa kuljettaja, joka on viime aikoina antanut kritiikkiä Hamiltonille hänen rahankäytöstään. Oliver Rowland kritisoi Hamiltonia siitä, ettei hän auta nuoria kuljettajia, vaikka itse kovaan ääneen harmittelee heille kertyviä korkeita kustannuksia.

Lue myös:

    Uusimmat