F1-pomot etsivät uutta Lewis Hamiltonia: "Siitä tulee uuden sukupolven Lewis"

Autourheiluliitto FIA:n puheenjohtaja Jean Todt ja F1-sarjan toimitusjohtaja Chase Carey pohdiskelevat Autosportin haastattelussa, millä tavalla kuudennen mestaruutensa voittaneen Lewis Hamiltonin jättämä aukko täytetään, kun brittikuski päättää lopettaa uransa.

Hamiltonilla on edessään ensi kaudella viimeinen sopimusvuosi Mercedeksellä ja Hamiltonin seuraavan sopimuksensa uskotaan olevan hänne viimeisensä. Brittikuskista voi tulla ensi kaudella F1-sarjan kaikkien aikojen kuljettaja mestaruuksissa ja voitoissa mitattuna.

Carey ja Todt suitsuttavat Hamiltonin saavutuksia, mutta muistuttavat nykyisten nuorien kuljettajien kovasta potentiaalista.

– Hän on selvästikin uskomaton mestari. Hänen menestyksensä puhuu puolestaan ja lajimme rakentuu sankareihin. Hän on lajimme suurin sankari. Toivon, että hän ajaa ikuisesti, mutta tuskin tekee niin. Uskon, että hänellä on edessään haasteita ja haluamme nähdä hänen iskevän niiden kimppuun, Carey sanoo.

Todt nostaa esille jo osakilpailuvoittoja saavuttaneet Max Verstappenin ja Charles Leclercin. Tämän vuoden tulokkaiden sisääntulo todistaa Todtin mukaan sen, että F1 pystyy löytämään uusia tähtiä Hamiltonin lähdön jälkeen.

– Se on mahtavaa, kun on sellainen persoona ja kyky kuin Lewis. Se on kuitenkin osa moottoriurheilua ja joka vuosikymmenenä löytyy uusia lupauksia. Ennen Lewistä oli Michael (Schumacher) ja sitä ennen (Juan Manuel) Fangio, (Jim) Clark sekä (Jackie) Stewart, Todt toteaa.

– Lupaavia kykyjä on ollut aina ja kun Lewis lähtee, niin silloin on jo löytynyt uusia talentteja. Verstappen ja Leclerc saavat apuja hyvästä autosta, mutta kuljettajat kuten (Lando) Norris, (George) Russell ja (Pierre) Gasly ovat erittäin lahjakkaita. Siitä tulee uuden sukupolven Lewis, Todt jatkaa.

Carey yhtyi Todtin mielipiteeseen F1-kuljettajakatraan nuorista lupauksista.

– Meillä on uskomaton ja jännittävä tulevaisuus näiden kuljettajien kanssa. Toivon, että he saavat mahdollisuuden taistella Hamiltonia vastaan, Carey sanoo.

Hamilton juhli tällä kaudella uransa kuudetta mestaruutta ja on vain yhden mestaruuden päässä Michael Schumacherin ennätyslukemasta.

Lue myös:

    Uusimmat