F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

F1-pomon suunnitelmat saavat täystyrmäyksen Niki Juuselalta – "Se on kamala ajatus"

9:18
Niki Juusela tyrmää F1-pomo Ross Brawnin suunnitelmat.

Monzan F1-osakilpailu tarjoili poikkeuksellista draamaan, kun erinäisten sattumusten jälkeen Alpha Taurin Pierre Gasly ajoi voittoon sunnuntaina. Kärjen järjestys meni kisassa täysin sekaisin, kun McLarenin Carlos Sainz ajoi toiseksi ja Racing Pointin Lance Stroll kolmanneksi. Kisa oli F1:n urheilujohtajan Rossa Brawnin mieleen.

Kilpailun jälkeen Brawn nosti esiin suunnitelman käännetyn lähtöjärjestyksen sprinttikisoista, jotka korvaisivat nykyiset aika-ajot. Brawnin mielestä uusi formaatti toisi kilpailuihin samanlaista jännitystä ja yllätyksellisyyttä kuin Monzan kilpailussa nähtiin. Brawnin mukaan F1:n toiveena on edistää uutta kisaformaattia tulevina kuukausina.

C Moren F1-selostaja Niki Juusela ei innostu Brawnin näkemyksestä, vaan tyrmää ajatuksen.

– Se on kamala ajatus. Se sotii täysin F1:n DNA:ta vastaan. Ajattelepa. Vähän kuin lapsella olisi karkkipäivä joka päivä. Kyllähän se jossain vaiheessa maha tulee kipeäksi, Juusela sanoo MTV Uutiset Liven haastattelussa.

–En lämpeä sprinttikisoisa, en lämpeä käännetyistä lähtöjärjestyksistä. Toivon , että järki voittaa, eikä innostuta liikaa, kun on yksi hyvä kisa alla ja nähdään muitakin palkintokorokkeella.

Juusela pitää esityksiä keinotekoisina tapoina tasoittaa kärjen kilpailua. Hän sanoo, että tasoitusta F1-sarjan voimasuhteisiin pitäisi hakea muilla keinoilla. Juuselan mielestä huomio pitäisi kiinnittää kulukattoon, jota pitäisi laskea radikaalisti.

– Tasoitetaan pakkaa tätä kautta. Jaetaan tasaisemmin sitä rahaa tiimien välillä tulevaisuudessa. Sitten olisi vakiokäytäntö, että McLaren tai Alpha Tauri voivat olla kärjessä, vaikka ajetaan nykyisellä systeemillä.

Voit katsoa koko haastattelun yllä olevalta videolta.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja