F1-pomolta rohkea ennustus Lewis Hamiltonista – teki vertauksen Kimi Räikköseen

Tuleeko brittikuski Lewis Hamiltonista kaikkien aikojen menestynein F1-kuljettaja? Tämä kysymys on tapetilla, sillä Hamilton voi varmistaa jo uransa kuuden maailmanmestaruuden viikonloppuna Yhdysvaltojen Austinissa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Yhdysvaltain GP suorana 1.-3.11.
Pe: 1. harjoitukset klo 17.55, 2. harjoitukset klo 21.55
La: 3. harjoitukset klo 19.55, aika-ajot klo 22.55, ennakkotunnelmat klo 22.00
Su: Yhdysvaltain GP klo 21.05, ennakkotunnelmat klo 20.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Hamiltonin mestaruus näyttää käytännössä varmalta, sillä hänen ja ainoan uhkaajan, Mercedes-tallikaverin Valtteri Bottaksen välinen ero on 74 pistettä.

Yksi kuljettaja voi napata loppukauden kolmesta kisasta maksimissaan 78 pistettä. Näin ollen Hamilton ei saisi ottaa kuin maksimissaan neljä pistettä, jotta Bottas voisi nousta vielä mestariksi.

Hamiltonin kohdalla kysymykset ovat kääntyneet siihen, että pystyykö hän rikkomaan saksalaislegendan Michael Schumacherin kaikkien aikojen mestaruusennätyksen?

Schumacher on F1-historian menestyksekkäin kuljettaja niin maailmanmestaruuksien määrissä (7) kuin myös voittojen osalta (91).

34-vuotias Hamilton ei ole enää kaukana kummassakaan tilastossa. Hamiltonin seuraava voitto on hänelle uran (84:s).

– Uskon, että hän ajaa niin kauan kun hän nauttii ja niin kauan kun hän tuntee olevansa kilpailukykyinen, Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff sanoi Reutersille Hamiltonista.

Wolff nosti esille suomalaiskuskin, kun hän puhui Hamiltonin tulevaisuudesta.

– Ikä on yksi vaikuttava tekijä, mutta se ei ole iskenyt päälle, ainakaan vielä. Kimi (Räikkönen) vietti juuri 40-vuotissyntymäpäiviään, joten miksi ei? Wolff sanoi mahdollisuudesta, jossa Hamilton jatkaisi ajamista vielä useiden vuosien ajan.

Mercedes-pomo heitti pöytään varsin kovan ennustuksen Hamiltonin tulevaisuudesta.

– Meidän pitää vain tarjota hänelle tarpeeksi hyvä auto. Jos teemme niin, hän voi kyllä rikkoa Schumacherin ennätykset, Wolff näkee.

Lue myös:

    Uusimmat