F1-maailmanmestarilta kova väite Lewis Hamiltonista: ”Siinä tapauksessa hän jättäisi sarjan”

Mercedeksen brittikuski Lewis Hamilton jahtaa jo kuudetta maailmanmestaruuttaan F1-sarjassa. Se voi varmistua jo tänä viikonloppuna, mikäli Hamilton kerää 14 pistettä enemmän kuin hänen tallikaverinsa Valtteri Bottas. Saldo ei välttämättä kuitenkaan täydentyisi, jos Hamilton olisi erilaisten kuvioiden keskellä.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Meksikon GP suorana 25.-27.10.
Pe: 2. harjoitukset klo 21.55
La: 3. harjoitukset klo 17.55, aika-ajot klo 20.55, ennakkotunnelmat klo 20.00
Su: Meksikon GP klo 21.05, ennakkotunnelmat klo 20.05

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Hamilton on ollut viime vuosien aikana F1-sarjan kuningas. Vuoden 2008 maailmanmestaruuden jälkeen Hamilton on ollut ylivertainen Mercedeksen puikoissa, niin sanotulla hybridiaikakaudella. Hamilton on kruunattu mestariksi vuosina 2014, -15, -17 ja -18. Välissä, vuonna 2016, mestaruus lipesi silloiselle tallikaverille Nico Rosbergille.

Mikäli Hamilton voittaa tällä kaudella mestaruuden, nousee hän lähelle F1-legendaa Michael Schumacheria, joka voitti maailmanmestaruuden seitsemän kertaa uransa aikana.

Niin ikään maailmanmestareiden joukkoon kuuluva Jenson Button uskoo, että Hamiltonin katseet ovat tiukasti Schumacherin saavutuksessa.

– Hän on aina yrittänyt päihittää tuon ennätyksen. Mutta samalla fakta on se, että kun olet autossa, jolla voitat koko ajan, et halua hylätä sitä, Button pohti EveningStandardille.

Hamilton ja Button ajoivat yhtä aikaa McLarenilla vuosina 2010-12. Nyt Button lyö pöytään sangen kovan näkemyksen entisestä tallikaveristaan.

– Jos joku tarjoaisi minulle voittoauton, palaisin F1-sarjaan välittömästi. Mutta jos Lewis ajelisi vain jossain keskijoukoissa, niin siinä tapauksessa hän jättäisi sarjan tämän kauden jälkeen, Button läväytti.

Lue myös:

    Uusimmat