F1-pomo yhä surullinen Michael Schumacherin kohtalosta – "Hän ei saanut tuloksia, mitä olisi ansainnut"

Mercedes on dominoinut F1-sarjaa koko hybridimoottoriaikakauden ajan, eli kaudesta 2014 lähtien. Saksalaistalli teki hiljalleen nousua kohtia huippua 2010-luvun alussa. Saksalaistallin uudessa tulemisessa mukana oli Michael Schumacher, joka ei kuitenkaan päässyt maistamaan menestystä. Se, jos joku, jäi harmittamaan Mercedeksen johtoa.

Mercedes palasi oman tallinsa nimissä F1-sarjaan kaudella 2010. Se värväsi kuljettajikseen Nico Rosbergin ja sapattivapaalta takaisin kuninkuusluokkaan houkutellun Michael Schumacherin.

Paluun jälkeen ensimmäisinä vuosina Mercedes jäi joukon keskivaiheille. Saksalaistallin ensimmäinen paalupaikka irtosi vasta vuonna 2012.

Schumacher, joka jätti F1-sarjan vuoden 2006 mestaruuden jälkeen, ajoi nopeimman ajan kauden 2012 Monacon GP:n aika-ajoissa. Schumacher ei päässyt kuitenkaan juhlistamaan paalupaikkaa, sillä hänellä oli allaan viiden lähtöruudun rangaistus edelliskisan perusteella.

– Se oli varmaan paras kierros, mitä hän on koskaan ajanut, Mercedeksen päästrategi James Vowles sanoo F1:n Beyond The Grid -podcastissa Schumacherin Monacon aika-ajovedosta.

– Halusimme niin kovasti hänelle voiton, koska hän olisi toden teolla ansainnut sen. Hän oli antanut ja antoi kovan panoksen tallille. Ja sitten kun hän sai loistomahdollisuuden, hänet tiputettiin alemmas. Se tuntuu yhä pahalta. Hän ei saanut niitä tuloksia, mitä hän olisi ansainnut. Se oli sydäntäsärkevää ja on yhä, Vowles myöntää.

– Pari vuotta tuosta, ja etenimme voitosta voittoon. Hän olisi ansainnut oman osansa kaikesta menestyksestä, koska se, missä nyt olemme, on paljon hänestä kiinni. Hän teki meistä paremman tallin, Mercedeksen F1-tallin urheilupäällikkö Ron Meadows lisää.

Schumacher vetäytyi F1-sarjasta kauden 2012 jälkeen. Hänen korvaajakseen saapui Lewis Hamilton, joka voitti Mercedeksen kanssa ensimmäisen kuljettajien maailmanmestaruuden kaudella 2014.

Lue myös:

    Uusimmat