F1-pomo Ross Brawn nosti esiin keskeisen eron Lewis Hamiltonin ja Max Verstappenin välillä: "Hänen ei tarvitse ottaa riskiä"

1:44
Max Verstappen ohitti Lewis Hamiltonin Espanjan GP:n ensimmäisessä mutkassa.

F1-sarjan moottoriurheilujohtaja Ross Brawn nosti Espanjan GP:n jälkeisessä kolumnissaan Lewis Hamiltonin jo kolmannen kerran tällä kaudella päivän kuljettajaksi. Brawnin mukaan Hamiltonin ja Max Verstappenin lähtökohdat loppukauteen ovat Espanjan GP:n jälkeen hyvin erilaiset.

Hamilton otti Espanjassa kauden neljännessä osakilpailussa jo kauden kolmannen voittonsa, vaikka oli pitkään Verstappenin takana sen jälkeen, kun tämä ohitti hänet heti ensimmäisellä kierroksella ensimmäisessä mutkassa.

Hamilton roikkui useiden kierrosten ajan aivan kiinni Verstappenin vaihdelaatikossa, mutta koska Katalonian moottoriradalla on äärimmäisen vaikea ohittaa, Verstappen sai pitää paikkansa kilpailun kärjessä.

Kunnes Mercedes lähti hakemaan ohitusta vaihtoehtoisella strategialla – ja lopulta onnistuikin siinä.

Hamilton pystyi käymään toisen kerran varikolla, koska vain tallikaveri Valtteri Bottas pysyi edes jotenkuten hänen ja Verstappenin vauhdissa. Sekä Verstappen että Red Bull -tallipäällikkö Christian Horner tekivät kisan jäkeen selväksi, että Sergio Pérezin olisi syytä löytää kisavauhtinsa mahdollisimman nopeasti.

Brawnin arvion mukaan Hamiltonilla on Espanjan GP:n myötä psykologinen etu puolellaan.

– Max ei pelkää haastaa Lewisiä. Hän tietää, että Lewisin lyöminen on epätodennäköistä, jos hän on toisena ensimmäisen kierroksen päätteeksi. Tämä saa hänet yrittämään ohitusta 50–50-tilanteissa, Brawn kirjoittaa.

– Vastaavasti Lewis tietää, että voi voittaa Maxin, vaikka olisi toisena ensimmäisen kierroksen päätteeksi, niin kuin nyt nähtiin, joten hänen ei tarvitse ottaa samanlaista riskiä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja