Red Bull uhriutui F1-kisan kohutapahtumien jälkeen – Helmut Markolta raakaa tekstiä

Red Bullin neuvonantajan Helmut Markon mukaan F1-tuomaristo ei kohtele tasavertaisesti energiajuomayhtiön sponsoroimaa tallia. Marko luetteli pitkän listan tilanteita, joista Mercedeksen Lewis Hamiltonia olisi pitänyt rangaista sunnuntain Saudi-Arabian kisassa.

Hamilton oli ykkönen Saudi-Arabian katuradalla ajetussa osakilpailussa, useista välikohtauksista huolimatta. Mercedeksen brittikuski kävi brutaalia voittotaistelua Red Bullin Max Vertappenin kanssa. Osumilta ei vältytty.

Kuohuttavin tapaus nähtiin, kun Verstappen yritti päästää Hamiltonin edelleen sääntörikkeen jäljiltä. Verstappen hiljensi vauhtiaan niin, että Hamilton törmäsi häneen.

Red Bullin leiri näki tilanteen toisin.

– Meidän mekaanikkomme pystyvät todistamaan sen, että Max ei tehnyt mitään yllättäviä jarrutusliikkeitä. Hän ei jarruttanut Hamiltonin eteen, kuten Lewis sanoi, Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko väitti Motorsport.com:lle Saudi-Arabian kisan jälkeen.

– Hän (Hamilton) törmäsi meidän autoomme. Maxin toiseen takarenkaaseen tuli viiltoja, minkä myötä hän ei voinut hyökätä enää. Meidän täytyi hidastaa sen jälkeen.

– Se oli yksi juttu. Toinen oli uusintalähtö, missä Hamilton jäi yli kymmenen auton päähän Maxista. (Sebastian) Vettel sai tuosta rangaistuksen Unkarissa, kun hän teki samanlaisen tempun. Hamilton lämmitti selkeästi renkaitaan, saaden paremman lähdön.

– Sen jälkeen hän työnsi Maxin ulos radalta. Eikä mitään. Tuntuu siltä, että meitä ei kohdella samalla tavalla, Marko latasi.

Hamilton oli jo lauantaina tutkinnassa kahteen eri tapaukseen liittyen. Mercedeksen brittikuskin epäiltiin rikkoneen keltaisten lippujen sääntöjä, minkä lisäksi hän jäi vaarallisesti Haasin Nikita Mazepinin eteen. Tuomio? Pelkät sakot Mercedekselle.

– Hyvin yksipuolista päätöksentekoa, Red Bull -pomo Marko murahti.

Red Bullin Max Verstappen sai sunnuntain kisassa viiden sekunnin aikarangaistuksen oikaistuaan radan ensimmäisen mutkan. Kisan jälkeen hänelle täräytettiin kymmenen sekunnin aikarangaistus tilanteesta, missä Hamilton osui häneen.

Sunnuntain kisan lopputulokset tiesivät sitä, että Verstappen ja Hamilton lähtevät tasapisteistä kauden päätöskisaan Abu Dhabiin. Verstappenilla on yhä etulyöntiasema, sillä tasatilanteessa hän on mestari voitettujen kisojen kautta.

– Ei ole mitään syytä, miksi hänen pitäisi jotenkin rauhoittua. Nyt käydään taistelua Mercedeksen, Red Bullin, Maxin ja Lewisin välillä. Pitää muistaa, mitä Silverstonessa tapahtui. Tai Unkarissa. Ei sovi unohtaa niitä, Marko uhriutui, viitaten tapauksiin, joissa Mercedeksen kuskit ovat osuneet Red Bullin suojatteihin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja