F1-pomo Ross Brawn jyrähti formuloiden epäkohdasta: "Anteeksiantamatonta"

F1-sarjan urheilujohtajana toimiva Ross Brawn ei pidä lainkaan siitä, miten isoiksi erot ovat kasvaneet kuninkuusluokan sisällä. Viime vuosien aikana Mercedes, Ferrari ja Red Bull ovat olleet ylitse muiden.

Ylälaidan videolla C Moren studion analyysiä F1-kauden 2018 topeista ja flopeista.

Tilastot ovat karuja kahdelta viime vuodelta.

– 2017 ainoastaan yhdessä, hieman epänormaalissa katuratakisassa, joku muu kuin kolmen kärkitallin kuljettaja pääsi palkintopallille. Silloin se oli Lance Stroll, tänä vuonna Sergio Perez, Brawn laskeskeli ESPN:n mukaan.

– Muut tallit ajavat ikään kuin heidän omaa mestaruustaistelua. Heidän ero Mercedekseen, Ferrariin ja Red Bulliin on aivan liian iso.

– Kaksi palkintopallipaikkaa yhteensä 123 mahdollisesta on aivan anteeksiantamatonta. Varsinkin kun niin on käynyt vaiheessa, jossa teknistä ja taloudellista jakaumaa on vain entistä enemmän lisätty, Brawn mietti.

F1-sarja on suunnitellut isoja muutoksia tulevaisuuteen. Tavoitteena on ollut budjettikatto vuodelle 2021, mikä tiputettaisiin vuoteen 2023 mennessä 150 miljoonaan dollariin.

– Tämä ongelma pitää korjata, koska F1-sarjan tulevaisuus riippuu siitä. Nyt esillä on ollut monia eri vaihtoehtoja. Meidän on vain löydettävä ratkaisuja, koska tämä tilanne ei voi jatkua samanlaisena, Brawn vaati.

Tällä kaudella kuljettajien MM-taulukossa kolmen kärkitallin ja muiden tallien ero oli häkellyttävä. Mercedes, Ferrari ja Red Bull keräsivät kasaan yhteensä 1645 pistettä, kun taas muiden tallien potti oli vain 417 pistettä.

Kolmannella paikalla Red Bullin (419) ja neljänneksi tulleen Renaultin (122) ero oli hurja 297 pistettä.

Lue myös:

    Uusimmat