F1-pomo otti kantaa Vettelin ajovirheisiin: "Ei voida pitää enää sattumana"

F1-kauden mestaruuteen vain ohuen matemaattisen mahdollisuuden omaavan Ferrari-kuljettajan Sebastian Vettelin ajovirheet eivät ole enää pelkkää sattumaa, katsoo formulasarjan urheilujohtaja Ross Brawn.

Vettelin viimeisin töppäys nähtiin sunnuntaina Austinissa, kun saksalaiskuljettaja yritti tehdä kisan avauskierroksella yli-innokasta ohitusliikettä Red Bull -kuljettaja Daniel Ricciardosta. Hätäinen yritys päättyi osumaan ja spinnaukseen.

– En tietenkään halua laittaa Vetteliä hyllylle, mutta näitä välikohtauksia ei voida pitää enää sattumana. Ne kertovat pikemminkin siitä, että tällä hetkellä Sebastian on hieman poissa tolaltaan, Brawn kommentoi Vettelin tilannetta motorsport.comin mukaan.

Pitääkseen mestaruushaaveensa yhä elossa, on Vettelin voitettava sunnuntaina Meksikossa. Muussa tapauksessa Mercedes-kuljettaja Lewis Hamiltonin viides mestaruus on todellisuutta.

– Kaikkein tärkein tehtävä olisi selvittää, miten talli voi auttaa Vetteliä ottamaan kaiken irti valtavasta lahjakkuudestaan. Nelinkertaiseksi maailmanmestariksi ei tulla sattumalta, eikä Sebastian ole unohtanut, miten kisoja voitetaan.

– Formula ykkösten kaltaisessa monimutkaisessa lajissa tavoitteet voi saavuttaa vain silloin, kun palapelin kaikki palaset loksahtavat kohdilleen. Yksikin puuttuva pala vaarantaa kaiken, Brawn lisäsi.

Lue myös:

    Uusimmat