Ex-F1-pomo Bernie Ecclestone jyrähti Ferrarin huijausjupakasta – ”Heidän pitäisi olla aivan tyhmiä”

Pitkään F1-sarjan nokkamiehenä toiminut Bernie Ecclestone ei osta väitteitä, joiden mukaan Ferrari olisi syyllistynyt huijauksiin tällä formulakaudella.

Ferrariin kohdistuvat epäilyt ovat olleet tapetilla kauden loppuvaiheilla. Italialaistallin kilpailija Red Bull pyysi kansainväliseltä autoliitolta FIA:lta selvitystä siitä, onko Ferrari kiertänyt sääntöjä polttoainevirtauksen ja bensamateriaalien suhteen. FIA on julkaissut tämän jälkeen tarkennettuja ohjeistuksia niin polttoainepuolelle kuin myös moottoriosastolle.

Linjausten jälkeen Ferrarin suoritustaso koki notkahduksen, mikä vain vahvisti huijausnäkemyksiä.

Entinen F1:n suurmies Ecclestone on kuitenkin puolustanut Ferraria eri otteisiin. Ecclestone jatkoi samaa virttä myös kauden päätöskisan Abu Dhabin GP:n yhteydessä.

– Heidän pitäisi olla aivan tyhmiä, jos he olisivat tehneet jotain tuollaista, Ecclestone sanoi Ferrarin syytöksiin liittyen Auto Motor und Sportille.

– Ei kukaan ota ässää hihasta siinä vaiheessa, kun mestaruus on jo ratkennut. Tuollainen temppu olisi tehty kauden 2020 avauspuoliskolla, Ecclestone jatkoi.

Ferrari otti kuusi paalupaikkaa putkeen kesätauon jälkeen. Putki katkesi Yhdysvaltain GP:ssä, jota ennen Red Bull teki selvityspyynnön.

Edellisessä kisassa Brasiliassa Ferrari-kuskien matka katkesi keskinäiseen kolariin. 

Lue myös:

    Uusimmat