F1-paluukisat kuin luotu Kimi Räikköselle – Red Bull -pomo vitsailee: "Nyt hän voi häipyä täysin näkyvistä"

F1-kauden jatkuessa kisoja tulee ennätyskiivaaseen tahtiin, mutta Kimi Räikkönen pystyy ainakin viemään kahdeksan Euroopan kisan rykäisyn läpi minimimäärällä puhumista.

F1-kauden on määrä käynnistyä 5. heinäkuuta Itävallasta, jossa ajetaan vielä toinen kisa ennen kuin sirkus Unkarissa ja kahdella kilpailulla Britanniassa. Vielä syyskuun alkuun mennessä edessä ovat Belgian, Espanjan ja Italian osakilpailut.

Kisatapahtumat viedään läpi minimimiehityksellä, mikä tarkoittaa, ettei paikalle oteta juuri lainkaan median edustajia. Ja Räikkösellehän tämä sopii. Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko heittää vitsiä suomalaisesta.

– Kimi Räikkönen ei normaalistikaan puhua paljoa, mutta nyt hän voi häipyä täysin näkyvistä, Marko tokaisee saksalaisen RTL:n haastattelussa.

Muuten kisaviikonloput noudattavat Markon mukaan tuttua kaavaa.

– Aikataulu on täysin sama. Erona on se, että tiimien jäsenten tulee huomioida turvallisuussäännöt, kuten kasvomaskien käyttö ja etäisyyden pitäminen niin hyvä kuin mahdollista, Marko sanoo.

– Muuten se on kyllä helpompaa niille, jotka yleensä ovat yhteydessä median kanssa, koska kaikki tapaamiset on peruttu, Marko virnistää.

Markon laskujen mukaan varikolle tulee silti väkisinkin 2 000 ihmisen joukko, kun lasketaan yhteen tiimit, Kansainvälisen autoliiton FIA:n edustus, rengasvalmistaja Pirellin väki, moottorinvalmistajien henkilökunta ja ratavirkailijat sekä oheisluokkien Formula 2:n, Formula 3:n ja Porsche Super Cupin tiimit.

Lue myös:

    Uusimmat