Onko 346 F1-startin Kimi Räikkönen jopa vähän innostunut? – "Pitää hommat raikkaana"

Kimi Räikkösen 346 kilpailustarttia käsittävää F1-uraa on jäljellä vain kolme GP:tä, mutta 42-vuotias suomalaiskonkari saa silti vielä kokea kaksi uutta kisanäyttämöä. 

F1-kausi jatkuu tällä viikolla Qatarissa, ja kahden viikon päästä on vuorossa Saudi-Arabian GP. Molemmat radat ovat uusia kokemuksia jokaiselle F1-nykykuskille.  

Räikkönen kommentoi kauden huipennusta tallinsa Alfa Romeon tiedotteessa hänen mittapuullaan jopa innostuneeseen sävyyn. 

– Lähestyn urani kolmea viimeistä kisaa, ja kahdella täysin uudella radalla kilpaileminen on melko kiinnostavaa. Se tuo lisää vaihtelua ja pitää hommat raikkaana, Räikkönen toteaa ja jatkaa näkemyksillään Qatarin radasta. 

– Se näyttää melko selkeältä. Pääsuora on pitkä, ja sen päässä on hyvä ohituspaikka. Radan mutkaisella keskiosalla ohittaminen tulee olemaan vaikeaa, eli tavoitteena on hakeutua mahdollisimman hyviin iskuasemiin pääsuoralle.

Räikkönen korostaa harjoitussessioiden merkitystä. 

– Niiden aikana saamme tietoa pidosta ja renkaiden toiminnasta. Radan pinnan odotetaan olevan alussa pölyinen.

Alfa Romeo on saalistanut tällä kaudella 11 valmistajien MM-pistettä, kymmenen niistä Räikkösen ajamana. Williams on edellä 12 pinnan päässä, joten sen saavuttaminen vaatisi maksimisuoritusta ja vähän onnea kauden lopuissa kisoissa. 

– Qatarin rata on kaikille uusi, joten sen luonteen selvittäminen on hyvin tärkeä osa viikonloppua. Meidän pitää olla hereillä jokaisessa sessiossa ja päästä kärryille radan kehittymisestä, Alfan tallipomo Frederic Vasseur summaa. 

Lue myös:

    Uusimmat