F1:n hurjat aikeet herättivät kritiikkiä – Mika Salo puolustelee: ”Pakkohan se on tehdä”

4:50
Videolla Mika Salo C Moren Urheilusuoran vieraana.

Voiko F1-sarja palata tositoimiin, vaikka koko maailma on kiinni? Tämä kysymys on nyt tapetilla, kun autourheilun kuninkuusluokka yrittää saada oman kautensa käyntiin.

F1 kertoi viime viikolla suunnitelmastaan, jonka mukaan kausi lähtisi liikkeelle heinäkuun alussa Itävallasta. F1:n oikeudet omistavan Liberty Median toimitusjohtajan Chase Careyn mukaan loppukaudella voitaisiin ajaa 15-18 kisaa.

C Moren F1-lähetyksistä tuttu Mika Salo toivoo, että kausi saataisiin liikkeelle – edes jossain välissä.

– Terveys on etusijalla. Tässä onkin puhuttu vain tyhjille katsomoille ajamisesta. Tietenkin matkustamisen vaikeus rajoittaa nyt kaikkien elämää. Saa nähdä, että miten he toteuttavat aikeensa. En kuitenkaan usko, että lähtevät leikkimään terveydellä. Kyllä he (F1:n pomot) ottavat pandemian ihan tosissaan, Salo miettii MTV Urheilulle.

F1:n aikeet ovat herättäneet kritiikkiä maailman yleisen tilanteen takia. Tällä hetkellä ei tiedetä, että milloin eri maiden rajat aukaistaan. Tai sitä, että milloin pandemia rauhoittuu – niin Euroopassa kuin muuallakin.

Salo pitää kuitenkin hyvänä sitä, että F1:llä on jokin suunnitelma loppukautta ajatellen.

– Pakkohan se on tehdä. Puhutaan kuitenkin niin isoista rahoista ja tuhansista työpaikoista. Joku suunnitelma pitää olla, Salo näkee.

Miltä Liberty Median toimitusjohtajan Careyn kaavailut 15-18 kisasta kuulostivat?

– Aika hurjilta. Odotan mielenkiinnolla sitä, että miten he meinaavat ajaa tuon läpi. Voi olla, että tulee itse kullekin kiire loppuvuonna, Salo pohtii.

Salon viittaus kohdistui hänen F1-tuomarointitehtäviinsä ja manageritoimintaansa.

Entisenä kilpakuskina Salo sanoo, ettei häntä huimaa, vaikka F1 saattaakin tehdä riskialttiin hyppäyksen kohti tuntematonta – pandemiasta puhuttaessa.

– Pitää vain jotenkin luovia asiat. Katsotaan nyt, että miten asiat etenevät. Vielä ei olla ainakaan matkustamassa minnekään. Toivotaan, että rokote tai jokin tulee pian, Salo pohtii.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja