Voisiko F1-kauden käynnistää vain tv-katsojille? – ”Luulen, että tallit ovat erittäin kiinnostuneita”

F1-sarjan suunnitelmat kauden käynnistämisestä tyhjille katsomoille ovat varmasti koko tallikatraan mieleen, arvioi C Moren asiantuntija Ossi Oikarinen. Sarjan urheilujohtaja Ross Brawn heitti ilmoille ajatuksia kauden toteuttamisen eri vaihtoehdoista.

Brawnin kaavailuissa kaudesta saataisiin ajettua myöhemmälläkin startilla vähintään yhdeksän osakilpailua, mutta jatkamalla kautta ensi vuoden puolelle se voitaisiin mahdollisesti viedä lähes täysipainoisesti läpi.

Tällä hetkellä kaikki kisat kesäkuun lopun Ranskan osakilpailuun asti on peruttu, ja toiveikkainkin veikkaus kauden aloituksesta osuu heinäkuun Itävallan ja Britannian kisoihin.

C Moren asiantuntija Ossi Oikarinen kertoo Formulasirkus-podcastissa, että tahtotila kauden käynnistämiseksi on varmasti tiimien keskuudessa korkea.

– Heti kun löytyy jostain päin maailmaa sellainen valtio, jossa on oikeat sääolosuhteet ja oikeat olosuhteet kisojen järjestämiseen, niin ihan varmasti sinne mennään, koska eihän millään muulla tavalla pystytä liikevaihtoa tuomaan, Oikarinen kommentoi.

– Kun F1-sarja ei saa rahaa, silloin eivät saa tiimitkään rahaa ja silloin ei saada ruokaa pöytään työntekijöille.

Oikarinen muistuttaa, että Bernie Ecclestonen aikakaudesta poiketen F1 on nykyisin osakeyhtiö, jonka pörssikurssi on tullut rajusti alas. Kassa ei ole pohjaton tässäkään lajissa, ja johtoportaalla on oma tulosvastuunsa asioiden hoitamisessa.

– Se on realiteetti niin kuin kaikessa muussakin yritystoiminnassa tällä hetkellä. Jos liikevaihtoa tuovaa yritystoimintaa ei pystytä tekemään, niin eihän silloin mistään tule rahaa sisälle, ja jossain vaiheessa se kassakin loppuu.

Tallit ovat jo joutuneet lomauttamaan työntekijöitään, ja McLarenin toimitusjohtaja Zak Brown on varoittanut useamman tallin menevän nurin, jos tilanne pitkittyy entisestään. Siksi tehtaiden sulkeminen ja kesälomien pitäminen jo nyt on ensisijaisen tärkeä tekohengitys lajille.

Vaihtoehto kisojen ajamisesta vain tv-katsojille saa Oikariselta kannatusta.

– Kyllä se mielestäni on mahdollisuus ajaa tyhjille katsomoille. Kyllähän jossain vaiheessa tämä homma alkaa kuitenkin liikkua eteenpäin ja tulee se hetki, kun sanotaan, että nyt voidaan liikkua ja järjestää urheilukisoja.

– Luulen, että F1-tiimit ja koko organisaatio ovat erittäin kiinnostuneita järjestämään nämä kisat, ja millä tyylillä se tehdään turvallisesti, niin sen saa joku muu päättää, Oikarinen linjaa.

Lue myös:

    Uusimmat