F1-mestarilta yllättävä arvio Lewis Hamiltonin hiljaisuuden syistä: "Hän haluaa etäännyttää itsensä Toto Wolffista"

Lewis Hamilton on viettänyt mediahiljaisuutta aina siitä lähtien, kun kilpailunjohtaja Michael Masi riisti häneltä kahdeksannen maailmanmestaruuden kyseenalaisella päätöksellään. Vuoden 1997 maailmanmestari Jacques Villeneuve on tehnyt oman johtopäätöksensä hiljaisuuden syistä.

Hamilton ei ole lausunut julkisesti sanaakaan sen jälkeen, kun hän poistui Jenson Buttonin haastattelusta 12. joulukuuta ajetun Abu Dhabin GP:n päätteeksi.

Hetkeä aiemmin Hamilton oli menettänyt kauden päätösosakilpailun voiton ja kahdeksannen maailmanmestaruutensa siihen, että Masi päätti vetää turva-auton pois radalta sääntöjen vastaisesti ja tarjosi näin Max Verstappenille mahdollisuuden mestaruuden arvoiseen ohitukseen.

Buttonin haastattelussa Hamilton onnitteli rehdisti Verstappenia, vaikka sisällä myllersi. Tallipäällikkö Toto Wolff sen sijaan antoi pettymyksensä näkyä ja kuulua.

Villeneuve arvelee, että Wolffin käytös Abu Dhabissa on syy sille, että Hamilton on vetäytynyt julkisuudesta.

– Tulkitsen sen niin, että hän haluaa etäännyttää itsensä Wolffista, Villeneuve sanoi Racingnews365-sivuston mukaan.

– On mahdollista hävitä tyylillä, mutta Toto käyttäytyi kuin joku, joka pelaa Monpolia; kun jää häviölle, heittää pelilaudan ilmaan.

Villeneuven tulkinnan mukaan Hamilton ei halua tulla liitetyksi muun muassa radioviestiin, jonka Wolff kohdisti Masille kisan päättyessä.

– Ei Michael, ei. Tuo meni niin väärin, Wolff vaikeroi ja päätyi välittömästi sosiaalisen median vitsinikkareiden ja meemimestareiden hampaisiin.

Villeneuve näkee, että Wolffin imago kärsi tämän myötä kolauksen.

– Hamilton on herkkä sille, koska hän ajattelee tulevaisuuttaan Yhdysvalloissa, ehkä jopa Hollywoodissa.

FIAn käynnistämän selvityksen Abu Dhabin GP:n tapahtumista on määrä valmistua kauden 2022 ensimmäisen GP-viikonlopun kynnyksellä.

Lue myös:

    Uusimmat