Kimi Räikköseltä suoraa puhetta F1-sarjan nykymeiningistä – "Kaikenlaista hevonpaskaa"

 F1-uransa päättänyt Kimi Räikkönen avautui Autosportille lajin nykymenosta. Räikkönen sanoi joulukuussa ennen päätöskisaa tehdyssä haastattelussa olevansa iloinen, kun sai jättää taakseen F1-sarjan "feikit asiat".

Vuoden 2007 maailmanmestari Räikkönen ehti ajaa yli 20-vuotisen uransa aikan 349 osakilpailua. Päätöksen lopettamisesta Räikkönen oli tehnyt jo ennen viimeistä kauttaan. Räikkönen avautui Autosportille turhautumisestaan tiettyihin osa-alueisiin F1-sarjassa.

– On niin monia asioita, joissa ei ole mitään järkeä. Ainakaan minun päässäni, mitä täällä tapahtuu, Räikkönen sanoi.

Räikköseltä kysyttiin, että missä asioissa ei ole järkeä.

– Kaikenlaista hevonpaskaa tapahtuu kaiken aikaa. Tiedämme sen, mutta kukaan ei sano sitä. Asioita, joita mielestäni ei edes pitäisi olla. Niin monet asiat ovat täällä feikkiä. Se on hyvä olla poissa. Henkisesti on hyvä olla pois kaikesta siitä hevonpaskasta, Räikkönen totesi.

– Tiedän, mitä odotan kun pääsen pois. Täällä on niin paljon (hevonpaskaa) kuin ihmiset näkevät ulkopuolelta, Räikkönen jatkoi.

Suomalaiskuski nosti esille, että raha on vaikuttanut suuresti formula ykkösiin.

– Raha on muuttanut asioita, kuten missä tahansa lajissa. Mitä enemmän rahaa laitat sisään, niin sitä enemmän on politiikkaa. Yleisesti sanottuna, missä tahansa maassa on olemassa pelejä, joista ihmiset eivät tiedä ennen kuin ovat sen sisällä, Räikkönen kertoi.

– Rahalla ja vallalla on iso rooli. Ihmiset kai haluavat valtaa, sitä ja tätä. Uskon, että olisi paljon hyviä poliitikkoja, jotka pärjäisivät oikeassa politiikassa.

Räikkönen myönsi, että F1-sarjassa on yhä vähemmän kyse itse ajamisesta. Hän kertoi myös, että ei halua olla mukana F1-sarjassa tapahtuvassa politiikassa.

– Se on ollut sitä monien, monien vuosien ajan. Ihmiset ehkä vasta nyt ymmärtävät sen paremmin. Tiedän paljon asioita, joita tapahtuu, mutta en sekaannu niihin. Jos olet mukana joka päivä, niin en usko sen olevan sinulle terveellistä, Räikkönen päätti.


Lue myös:

    Uusimmat