F1-mestarilta tylyä tekstiä Valtteri Bottaksesta – Lewis Hamilton koki yhtäkkiä ”herätyksen”

Tulosruutu: Max Verstappen voitti Saudi-Arabian GP:n

Vuoden 1997 F1-maailmanmestari Jacques Villeneuve lataa taas kovaa tekstiä.

Formuloiden rääväsuuna tutuksi tullut Villeneuve otti nyt kantaa F1:n seitsenkertaisen maailmanmestarin Lewis Hamiltonin tilanteeseen – tylyttäen samalla tämän entistä tallikaveria Valtteri Bottasta.

Bottas ajoi Hamiltonin kanssa Mercedeksellä vuosien 2017–21 aikana. Mercedes voitti tuolla pätkällä viisi valmistajien maailmanmestaruutta, kun taas Hamilton nappasi neljä kuljettajien titteliä. Mercedeksen täysdominointi murtui vuonna 2021, kun Red Bullin Max Verstappen vei mestaruuden Hamiltonin nokan edestä, kyseenalaisten käänteiden jälkeen.

Villeneuven mukaan Hamilton koki ”herätyksen”, kun George Russell korvasi Bottaksen Mercedeksellä kaudella 2022.

– Se on kuljettajalle vaikeaa, kun on ensin voittanut vuosien ajan, vieläpä sangen helpolla tavalla. Varsinkin kun hänellä oli Bottas tallikaverina, Villeneuve aloitti tylytyksen GPFansille.

– Hän (Hamilton) ajoi käytännössä yksin mestaruuksista. Hänen ei tarvinnut olla edes ytimessä – toisin kuin silloin, kun hän ajoi Nico Rosbergia vastaan, koska Nico antoi hänelle kovan vastuksen.

– Lewis mukavoitui Bottaksen kanssa, minkä myötä hän koki herätysliikkeen vuonna 2022, kun George liittyi Mercedekselle, Villeneuve jatkoi.

– George tuli nuoruuden voimalla kehiin ja hän halusi valloittaa maailman. Hän vielä paransi tuosta viime kaudella.

– Nyt kun Lewis menee Ferrarille, hän saattaa kokea samanlaista ”nuoruuden voimaa” uudessa ympäristössä, Villeneuve viittaa Hamiltonin tulevaan tallivaihdokseen.

Hamilton hyppää tämän kauden jälkeen Mercedekseltä Ferrarille.

– On mielenkiintoista seurata, että mitä sitten tapahtuu. Toivottavasti näemme taas sellaisen Lewiksen, mitä hän on ollut parhaimmillaan. Muutos voi tuoda hänelle nälkää ja pienen adrenaliinipiikin, mitä hän ei ole kokenut nyt Mercedeksellä, kun hän ei ole pystynyt voittamaan viime aikoina, Villeneuve sanoo.

Hamiltonin viimeisin voitto on vuoden 2021 Saudi-Arabian GP:stä.

Lue myös:

    Uusimmat