Valtteri Bottas vai George Russell? Ralf Schumacher pitää valintaa selvänä: "Kaikki muu olisi täysin käsittämätöntä"

3:55
George Russell ja Valtteri Bottas kolaroivat rajusti Imolan GP:ssä – brittikuski kävi kuumana.

Entinen F1-kuljettaja ja nykyinen asiantuntija Ralf Schumacher on vahvasti sitä mieltä, että Mercedeksen on valittava George Russell ohjaimiinsa ensi kaudeksi.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Abu Dhabin GP 10.12.12.

Pe: 1. harjoitukset klo 11.25, 2. harjoitukset klo 14.55

La: 3. harjoitukset klo 11.55, aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00

Su: Abu Dhabin GP klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Mercedes solmi aiemmin kesällä Lewis Hamiltonin kanssa kaksivuotisen jatkosopimuksen, mutta ensi kauden toinen kuljettajapaikka on vielä auki. Mersu on tehnyt selväksi, että valinta tehdään tallin nykykuskin Valtteri Bottaksen ja Williamsilla ajavan Mercedes-suojatin George Russellin välillä.

Kriittiset äänenpainot vuodesta 2017 lähtien Mercedeksellä ajanutta Bottasta kohtaan ovat voimistuneet, kun tämä kausi on sujunut suomalaiselta heikonlaisesti. Bottas on MM-sarjassa vasta neljäntenä, eikä hänellä ole tältä kaudelta yhtään voittoa.

Moni on arvioinut, että olisi aika ajatella tulevaisuutta ja päästää Williamsilla marinoitu nuori brittikuski Russell Mercedekselle.

– Oletan tiukasti, että George Russell on Mercedeksellä seuraavan vuoden. Kaikki muu olisi täysin käsittämätöntä tulevaisuutta ajatellen. Lewis on 36 – kahden tai kolmen vuoden päästä juusto on syöty. Hänellä on myös monia muita mahdollisuuksia ja ideoita, olkoon kyse musiikista tai muodista. Mercedeksen täytyy valmistautua Lewisin jälkeiseen aikaan, Ralf Schumacher paalutti Sport1:llä.

Bottas on ollut luotettava tiimipelaaja Hamiltonin rinnalla ja kaksikon F1-yhteiselo on vaikuttanut harmoniselta. Kysymys kuuluukin, miten Russell vaikuttaisi dynamiikkaan mahdollisesti Hamiltonin asemaa uhkaavana kuljettajana.

– Russell tulee antamaan enemmän painetta Lewisille. Minusta hänen esityksensä (Hamiltonia yhden kisan tuuranneena) Mercedeksellä Bahrainissa viime vuonna oli uskomaton. George ei todella sopinut autoon kokonsa vuoksi. Vaikka hän ei sopinut ohjaamoon, hän olisi voittanut, ellei tiimi olisi tehnyt virhettä varikkopysähdyksen kanssa. Se oli upea saavutus. Lewis tietää sen myös, ja siksi hän tuli hyvin nopeasti takaisin Abu Dhabissa, Schumacher perkasi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja