F1-mestari tylynä Fernando Alonsosta: "Ihmiset yliarvioivat hänet"

Vuoden 1979 F1-maailmanmestari Jody Scheckter on iskenyt verbaalilusikkansa suorasukaisella tavalla Fernando Alonso -soppaan. Eteläafrikkalaislegendan mukaan F1-uransa tähän kauteen päättävä Alonso on yliarvostettu kuljettaja. 

MAINOS

F1-kausi vain C Morella

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

Tilaa C More tästä ja varmista paikkasi F1-eturivissä!

– Minä tykkään ajatella, kuinka monta maailmanmestaruutta joku on voittanut. Voit arvioida ihmisiä niin, että heillä on ollut huonoa onnea ja huonoja autoja. Minusta ihmiset yliarvioivat hänet (Alonson), Scheckter ruoti BBC:n radiohaastattelussa.

Nykyisellä McLaren-kuskilla Alonsolla on kaksi MM-titteliä, jotka hän voitti Renault'n puikoissa 2005 ja 2006.

– Yksi hänen ongelmistaan on, että hän näyttää sekoittavan tiimejä ja kaikkia ympärillään. Se ei ole tyyli, jolla voitetaan maailmanmestaruuksia, Scheckter paalutti.

– Sinun täytyy työskennellä tiimisi kanssa, ja olet lähes johtaja (kuljettajana).

"Eivät todellakaan samalla tasolla"

Entinen F1-kuski Felipe Massa arvioi aiemmin, että hänen ex-tallikaverinsa Alonso ja Michael Schumacher ovat lahjakkuuden osalta samalla tasolla. Massa kuitenkin tuumi myös, että Alonso olisi voinut saavuttaa urallaan enemmän, jos hän ei olisi jakanut tiimejä kahtia.

Scheckter ei Massan Alonso–Schumacher-arviota jakanut.

– Minun mielestäni he eivät todellakaan ole samalla tasolla. Schumacher täytyy rankata parhaaksi kuljettajaksi koskaan. Minusta Alonso ei kuulu tuohon kategoriaan, Scheckter sanoi.

– En sano, etteikö Alonso olisi hyvä kuljettaja. Hän on yksi nykyisistä huippukuskeista.

Lue myös:

    Uusimmat