Ex-tallikaveri vertaa Schumacheria ja Alonsoa – "Hänellä on ongelma"

Entinen F1-kuljettaja Felipe Massa on ottanut vertailuunsa kaksi ex-tallikaveriaan Michael Schumacherin ja Fernando Alonson. Massa ylistää kumpaakin ajotaidoista, mutta jakaa muilta osin noottia Alonsolle.  

MAINOS

F1-kausi vain C Morella

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

Tilaa C More tästä ja varmista paikkasi F1-eturivissä!

– Lahjakkuuden osalta asetan Michaelin ja Fernandon samalle tasolle. Alonsolla on lahjakkuus ja ymmärrys ajaa uskomattoman nopeasti. Hän on erittäin älykäs kuljettaja laaja-alaisilla taidoilla, ja sanoisin kaiken tämän myös Michaelista, Massa sanoi brasilialaisen tv-kanava Globon haastattelussa.

Massa soitti radalla kakkosviulua sekä Schumacherin että Alonson tallikaverina. Schumacherin tallikaverina brassikuski kaasutteli Ferrarilla 2006, kun taas Alonso toimi Massan Ferrari-aisaparina 2010–2013.

– Oli itse asiassa vaikea elää molempien heidän kanssaan, mutta minulla oli todella läheinen suhde Michaelin kanssa. Halusin imeä oppia kuljettajalta, joka oli voittanut seitsemän maailmanmestaruutta. Hän myös kohteli minua todella hyvin.

Alonson kanssa Massa joutui sanojensa mukaan taistelemaan.

– Auton ulkopuolella ei ollut ongelmaa. Hän kohteli minua aina todella hyvin ja meillä oli hyvä työsuhde. Fernandolla on vain se puoli, että kun hän sulkee visiirinsä, hänestä näyttää tulevan toinen ihminen ja hän jakaa tiimiä kahtia.

Massa toteaa, että Alonso on jakanut kahtia monia tiimejä, joissa hän on ajanut.

– Hänellä on se ongelma. Jos hänellä ei olisi sitä, hän olisi voinut saavuttaa enemmänkin lahjakkuutensa myötä, Massa analysoi.

Alonson kaksi maailmanmestaruutta ovat vuosilta 2005 ja 2006 Renault'lta. MM-kakkoseksi Alonso on ajanut Ferrarilla 2010, 2012 ja 2013. Nykyisin espanjalainen kisaa McLarenilla.

Massa sen sijaan päätti F1-uransa viime kaudella Williamsilla.

Lue myös:

    Uusimmat