Mainos

Kommentti: Joutuuko McLaren ottamaan uskomattoman kuljettajariskin?

0:41

McLaren-talllin ensi kauden kuljettajatilanne jäi erittäin mielenkiintoisella tavalla auki, kun Fernando Alonso ilmoitti jättävänsä F1-sarjan tämän kauden jälkeen.

MAINOS

F1-kausi vain C Morella

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

Tilaa C More tästä ja varmista paikkasi F1-eturivissä!

On siis varmaa, että ainakin toinen McLaren-kuljettajista vaihtuu Alonson lähdön myötä. Eikä Stoffel Vandoornellakaan ole sopimusta ensi kaudesta, joten jopa molemmat kuljettajat saattavat vaihtua.

Todennäköisimmin McLarenilla katseet kääntyvät nyt kaksikkoon Carlos Sainz ja Esteban Ocon. Heistä jompikumpi tai jopa molemmat saattavat päätyä ensi kaudeksi McLarenille. Ongelmana näissä siirroissa on vain se, että kyseisillä kuljettajilla on sopimuksia jo muille tahoille, joten heistä ehkä kumpikaan ei vapaudu McLarenille.

Vaikka Sainz ajaa nyt Renault-tallissa, on hänellä sopimus Red Bullin kanssa. Mikäli Red Bull haluaa Sainzin Daniel Ricciardon tilalle, niin espanjalainen siirtyy siinä tapauksessa takaisin energiajuoma-autoon.  Sen sijaan jos Sainzia ei kutsuta takaisin Red Bullin omiin talleihin, on McLaren-siirto hyvin todennäköinen, koska Renault-paikka meni jo alta Ricciardon siirron myötä.

Mercedeksen kuljettajaohjelmaan kuuluvan Oconin tulevaisuutta määrittää se, halutaanko hänet Lance Strollin ensi kauden tallikaveriksi Force Indialle, jolla olisi myös ensi vuodesta lainasopimus Oconin palveluksista. Talli on nyt Lancen isän Lawrence Strollin omistuksessa, joten 19-vuotiaan kanadalaisen tallikaveriksi valitaan sellainen kuljettaja, joka katsotaan Strollin kannalta parhaaksi vaihtoehdoksi.

Mikäli Ocon ei jatka Force Indialla, niin seuraavaksi on sitten Mercedeksen vuoro miettiä ranskalaiselle sopivaa sijoituspaikkaa. Jos hänet haluttaisiin pitää Mercedeksen moottorileirissä, niin tallipaikka pitäisi järjestää Williamsilta.  

Mikäli Sainz ja Ocon eivät olisi saatavilla McLarenille, päätyisi talli erikoiseen tilanteeseen. Nimittäin vaihtoehdoksi nousisi varsin uskomattomalta kuulostavan kuljettajariskin ottaminen: voisiko McLarenin kuljettajakaksikko kaudella 2019 olla Stoffel Vandoorne ja Lando Norris?

Tulosten valossa Vandoorne ei ansaitsisi McLaren-jatkosopimusta, sillä hän on hävinnyt Alonsolle kauden jokaisessa aika-ajossa eikä ole pystynyt kisoissa kuin kolmeen pistesijoitukseen. Vandoornen jatkon puolesta puhuu kuitenkin mielenkiintoinen tausta-asia: heinäkuussa McLarenin uudeksi urheilujohtajaksi palkattu Gil de Ferran on Vandoornen tyttöystävän Annan isä.

McLarenin taholta de Ferranin palkkausta perusteltiinkin mm. sillä, että talli pyrkii näin antamaan Vandoornelle kaiken mahdollisen tuen. Lienee siis selvää, ettei appiukkokokelas laita Vandoornea sivuun tallista kevein perustein.

18-vuotias Lando Norris puolestaan kuuluu McLarenin omaan nuorten kuljettajien ohjelmaan. Hän taistelee tällä kaudella F2-sarjan mestaruudesta. Tällä hetkellä hän on sarjassa toisena 12 pisteen päässä kärjestä. Etenkin sadekelin kisoissa Norris on osoittanut aivan poikkeuksellista lahjakkuutta. 

McLaren on toki ennenkin ottanut superlupaavina pitämiään tulokkaita talliin. Paras onnistuminen tästä koettiin, kun Lewis Hamilton ajoi tulokaskaudellaan 2007 yhden pisteen päähän maailmanmestaruudesta.

Mutta Vandoorne – Norris ei missään määrin kuulosta perinteiseltä McLarenin kuskikaksikolta, sillä McLarenilla on nyt kymmenen vuotta putkeen ajanut vähintään yksi kuljettaja, jolla on meriittinään F1:n maailmanmestaruus. Näin ollen siirtyminen vain F2-sarjassa menestyneeseen kuljettajakaksikkoon olisi uskomattoman suuri kuljettajariski jo muutenkin vaikeuksissa rypevälle tallille.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja