TOP5: Fernando Alonson uran parhaat voitot

McLaren-kuljettaja Fernando Alonso jättää F1-sarjan tämän kauden jälkeen. MTV Sport listasi kaksi maailmanmestaruutta voittaneen Alonson uran viisi komeinta voittoa.

MAINOS

F1-kausi vain C Morella

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

Tilaa C More tästä ja varmista paikkasi F1-eturivissä!

5. Italian GP 2007

Ottaen huomioon Alonson riidat McLaren-tallipäällikkö Ron Dennisin kanssa ja vieläpä koko kautta varjostaneen vakoilujupakan velloessa voimakkaimmillaan, Alonson suoritus Monzassa kaudella 2007 oli vakuuttava. Hän ajoi joka ikisen aika-ajosession nopeimman ajan ja jätti tallikaverinsa Lewis Hamiltonin niukasti kakkosruutuun. 

Kisassa Alonso meni valojen sammumisen jälkeen menojaan ja johti kisaa lähes jokaisen 53 kierroksen ajan kurvaillen selvään voittoon. Kirsikkana kakun päälle vielä kisan nopein kierros.

4. Singaporen GP 2010

Ferrari ei ollut aivan Red Bullin vauhdissa viikonlopun alussa, mutta Sebastian Vettelin pieni ajovirhe ratkaisevalla aika-ajokierroksellaan avitti Alonson paalupaikalle.

Kisassa Alonso ei missään vaiheessa päässyt kovaa painetta antanutta Vetteliä karkuun. Koska katuradoilla on vaikea ohittaa, ratkesi kisa varikkokäyntiin. Alonso ja Vettel tulivat samalla kierroksella varikolle. Ferrarin mekaanikot hoitivat hommansa tyylikkäästi ja Alonso pääsi jatkamaan kisaa kärkipaikalla. Voitto, paalupaikka, nopein kierros ja johdossa jokaisen kierroksen ajan. Täydellinen suoritus.

3. Malesian GP 2012

Ferrari oli kauden 2012 alussa vasta viidenneksi nopein auto ja mestaruustaisteluun ei pitänyt olla mitään asiaa. Kauden toisessa kisassa Malesiassa Alonso ylsi aika-ajoissakin vain kahdeksanteen ruutuun.

Kisassa sade puuttui alkukierroksilla peliin ja Alonso nousi kuin varkain koko joukon kärkeen. Siitä Alonso ei sitten enää luopunutkaan, vaikka Sauberillaan yllättänyt Sergio Perez painosti häntä aivan loppukierroksille saakka. Kisa oli osoitus myös Alonson taidoista sadekelillä.

2. San Marinon GP 2005

McLarenilla ajanut Kimi Räikkönen kiidätti autonsa paalupaikalle, mutta luotettavuus petti hänet jo alkukierroksilla.

Ferrarilla ajanut Michael Schumacher teki upean nousun ruudusta 13 toiseksi, mutta ei päässyt millään Renault'lla ajaneesta Alonsosta ohi, vaikka roikkui tämän perässä yli kymmenen kierrosta. Alonso piti Schumacherin kuin ihmeen kaupalla takanaan ja juhli kolmatta peräkkäistä voittoaan. 

1. Euroopan GP 2012

Alonson uran ylivoimaisesti vakuuttavin ja häkellyttävin suoritus.

Aika-ajo meni täysin penkin alle ja Alonso joutui hyökkäämään Valencian katuradalla ajettuun kisaan ruudusta 11. Sunnuntaina tapahtuikin sitten jotain maagista.

Ensimmäisten varikkopysähdysten aikana Alonso oli ehtinyt nousta jo neljänneksi ja hetkeä myöhemmin hän hengitti kisaa johtaneen Vettelin niskaan. Alonso hyötyi Vettelin luotettavuusongelmista ja ajoi vastoin odotuksia voittoon. Alonso on monesti kertonut kyseisen voiton olleen hänen uransa hienoin.

Lue myös:

    Uusimmat