Ferrari-pomolta vahvistus: Charles Leclercin radioviesti tulkittiin väärin

Ferrari on vahvistanut Charles Leclercin arvion siitä, ettei auton jumiutunut kaasupoljin ollut syynä dramaattiseen ulosajoon Ranskan F1-kisan kärkipaikalta.

Leclerc putosi jo 63 pisteen päähän MM-sarjaa johtavasta Red Bull -kuski Max Verstappenista ajettuaan seinään sunnuntain kisan 18. kierroksella. Verstappen ajoi lopulta kisan voittoon.

Leclercin radiokeskustelu ulosajon yhteydessä kuulosti viittaavaan siihen, että hänellä olisi jäänyt kaasu päälle jalan polkimelta nostamisen jälkeen, mutta Ferrarin mukaan kyse ei ollut mistään polkimen ongelmasta. Monacolainen ei vain saanut ulosajon jälkeen autoonsa vääntöä yrittäessään peruuttaa pois rengasvallista.

Ferrarilla on ollut aiemmin murheita kaasupolkimen jumiutumisesta, mutta tallipäällikkö Mattia Binotto kiisti tämän olleen syynä Ranskan keskeytykseen.

– Ensinnäkin itse kaasun kanssa ei ollut mitään ongelmaa. Sillä ei ollut mitään tekemistä Itävallan (poljinongelman) kanssa, Binotto kommentoi F1i.comin mukaan.

– Se, mitä tapahtui, oli Charlesin puhdas virhe, jollaisia voi tapahtua eivätkä ne mielestäni kerro siitä, miten hyvä kuski hän on. Mutta puhdas virhe se oli, Binotto sanoi.

Myös Leclerc vahvisti oman virheensä vaikutuksen ulosajoon.

– Minusta tuntuu, että olen ajanut urani korkeimmalla tasolla kauden alusta lähtien, mutta sillä ei ole väliä, jos teen tuollaisia virheitä, Leclerc sadatteli somepäivityksessään.

Lue myös:

    Uusimmat