Kertoiko Ferrari koko totuutta Charles Leclercin ulosajon syistä? F1-mestari Nico Rosberg kylvi epäilyksen siemenen

Tulosruutu: Charles Leclerc keskeytti dramaattisesti, Max Verstappen voitti Ranskan GP:n

Ferrarin Charles Leclerc koki dramaattisen keskeytyksen sunnuntain Ranskan GP:ssä, kun hän ajautui kisan kärkipaikalta seinään. Leclerc otti itse syyt niskoilleen. F1-mestari Nico Rosberg epäilee, että kolarin takana oli jotain muutakin kuin vain Leclercin töppäys.

Monacolaisen ulosajo tapahtui kierroksella 18. Leclerc menetti autonsa hallinnan mutkassa 11, kohtalokkaalla tavalla.

Seinäosuma päätti Ferrari-tähden matkan.

Kolarin yhteydessä Leclerc antoi radioviestin, jossa hän puhui kaasun käytöstä. Moni epäili, että Leclercin autossa olisi ollut Itävallan GP:n tapaan jonkinlainen kaasupoljinhäiriö.

Ferrari kielsi teorian, vedoten siihen, että kyseinen radioviesti tuli hetkellä, jolloin Leclerc yritti päästä ratavalleista irti.

F1-kuski Nico Hülkenberg hämmästeli tapahtunutta.

– Tuo oli hyvin erikoinen ulosajo. Ehkä hän halusi suojella Ferraria, Hülkenberg sanoi Servus TV:lle, viitaten Leclercin kisan jälkeisiin kommentteihin.

Vuoden 2016 F1-maailmanmestari Nico Rosberg kylvi oman epäilyksen siemenensä. Rosberg on vakuuttunut siitä, että ulosajon taustalla oli jonkinlainen tekninen häiriö.

– Minusta oli hyvin ennenaikaista ottaa syitä niskoilleen, Rosberg sanoi Sky Sportsille Leclercin ulostulosta.

– Ei tuollaisia tilanteita näe edes silloin, kun kuski yrittää antaa painetta. Saati silloin, kun yritetään säästää renkaita. Minusta nyt pitäisi kysellä esimerkiksi moottorin perään. Ei tarvita kuin pieni katkos ja perä lähtee heittämään.

– Heidän kannattaa tehdä laajamittaisia tarkistuksia, koska en voi uskoa, että tuo oli pelkästään kuljettajan ajovirhe, Rosberg pohti.

Lue myös:

    Uusimmat