F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

F1-maailmanmestari antoi kyseenalaisia kommentteja tuoreeseen kuolonkolariin liittyen – Lewis Hamilton iski tyhjentävän kuitin

0:34
Videolla kuvaa Italian GP -viikonlopun tapahtumista.

Vuoden 1997 F1-maailmanmestari Jacques Villeneuve on aiheuttanut jälleen pahennusta kommenteillaan. Nyt Villeneuve puhui kyseenalaisella tavalla tuoreesta kuolonkolarista, jossa 22-vuotias F2-kuljettaja Anthoine Hubert menetti henkensä.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Italian GP suorana 6.-8.9.
Pe: 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Italian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Villeneuve antoi kommentteja belgialaiselle RTBF-kanavalle Hubertin kolariin liittyen. Villeneuven mukaan nuoret kuljettajat käyttävät nykyään selvästi enemmän simulaattoreita, mikä johtaa siihen, että he suhtautuvat hyvin vaarattomasti mahdollisiin kolareihin ja niihin liittyviin vaaroihin.

– Sen sijaan, että he antavat nuorten kuljettajien testata itse autoja, he istuvat viikkoja simulaattoreissa. Sitten kun he lähtevät radalle, niin he käyttäytyvät niin kuin he olisivat yhä simulaattorissa, Villeneuve totesi ja jatkoi:

– Simulaattorit eivät luo samanlaista stressitasoa, eivätkä ne tuota samanlaista adrenaliinimääriä. Silloin se kolareiden ja törmäysten uhka ei ole sama kuin silloin kun he ovat radalla, Villeneuve jatkoi.

Nämä kommentit eivät maistuneet aivan kaikille. Muun muassa McLarenin Lando Norris lähti hyökkäämään Villeneuvea vastaan. Norris on tullut tutuksi aktiivisena simulaattoripelien kuluttajana. Norris ja Red Bull hollantilaiskuljettaja Max Verstappen ovat ajaneet yhdessä muun muassa pitkiä kestävyysajoja.

Norris ei katsonut hirveän hyvällä sitä, miten Villeneuve linkitti simulaattoriajamisen Hubertin kuolemaan.

– En usko, että sillä oli mitään tekemistä simulaattoriajamisen kanssa. En tiedä, että yrittääkö hän vain luoda siitä jonkun tekosyyn, Norris totesi Motorsport.com:lle.

– Turvallisuus on paljon paremmalla tasolla, varsinkin jos vertaa siihen, että mitä se oli silloin kun hän ajoi kisaa. Ei kyse ole siitä, että olisimme jotenkin kokonaan unohtaneet sen. Emme me aja kaasu pohjassa vähät välittämästä mistään muusta. Kyllä me tajuamme sen, että mikä vaaraelementti siellä on läsnä. En tiedä, että mitä viikonloppuna tapahtui ja en edes halua puhua siitä. Mutta uskon, että kukaan ei yrittänyt tehdä mitään tyhmää tai riskeerannut kaikkea. Kyse oli siitä, että pieni juttu kääntyi isommaksi. En usko, että kyse on mitenkään siitä, että olemme nuoria ja jotenkin vaarattomimpia. Epäonni, siitä oli kyse, Norris totesi Hubertin kolariin liittyen.

Villeneuven kommentit kantautuivat myös MM-sarjaa johtavan Mercedeksen brittikuskin Lewis Hamiltonin korviin.

– En allekirjoita moniakaan hänen mielipiteitä, enkä usko, että kovin moni muukaan tekee niin, Hamilton aloitti Villeneuven möläytyksistä.

– Henkilökohtaisesti en edes kuuntele hänen mielipiteitä, Hamilton heitti perään tyhjentävän kuitin.

Hamilton ei allekirjoittanut millään tapaa simulaattorilinkitystä.

– Olen varma, että kun ihminen hieman vanhenee, niin ihminen älyää vielä paremmin riskien merkityksen. Mutta eivät simulaattorit ole syynä sille, että joku olisi vaarattomampi. En jaa tuota mielipidettä, en yhtään, britti totesi.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja