19-vuotias F1-huippulupaus raivostui Lewis Hamiltonin kommenteista – ”En tiedä, miksi hän sanoi niin”

F1-sarjaa johtava hallitseva maailmanmestari Lewis Hamilton puhui muun muassa Monacon GP:n yhteydessä siitä, miten hän on huolestunut kuninkuusluokan nykysuuntauksesta. Hamilton läväytti väitteen siitä, miten F1:sten pitäisi olla ”miesten laji”.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Kanadan GP suorana 7.-9.6.
Pe: 1. harjoitukset klo 16.55,
2. harjoitukset klo 20.55
La: 3. harjoitukset klo 17.55, aika-ajot klo 20.55, ennakkotunnelmat klo 20.00
Su: Kanadan GP klo 21.05, ennakkotunnelmat klo 20.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa​​​​​​​

Hamilton ihmetteli muun muassa sitä, miten nykypäivänä nuoret kuskit voivat marssia lajin huipulle ilman sen suurempia ongelmia.

Erityisesti tämä sai F1-sarjan nuorukaisen, 19-vuotiaan Lando Norrisin näkemään punaista.

– En tiedä miksi hän sanoi niin nyt, eikä silloin, kun hän itse liittyi mukaan sarjaan, Norris murjaisi Telegraphin mukaan, jatkaen:

– Tuo oli selkeästi kohdistettu minuun, Georgeen (Russell) ja Alexanderiin (Albon), koska olemme nuorimmat F1:ssä ja esimerkiksi minä en ole kokenut niin paljon ongelmia mitä minun olisi pitänyt kokea hänen mielestään.

– En usko, että kyse oli mistään pelottelusta. En vain tiedä, että miksi hän ei sanonut tuota jonkun muun vuoden kohdalla. Laji on paljon vaikeampi nyt kuin mitä se oli silloin, kun hän aloitti F1:ssä. Hän sanoo, että hän haluaisi ohjauksen olevan vaikeampaa ja kovempaa. Noh, hän voi kysyä talliaan vähentämään ohjaustehostimen vaikutusta. Ja kuten hän, myös minä pidän ajatuksesta, jossa vaihdelaatikot olisivat täysin manuaalisia. En vain oikein tiedä, että mikä hänen avautumisen tarkoitus oli, Norris ihmetteli toisen brittikuskin möläytyksiä.

Torstaina Kanadan GP:n alla tiedotustilaisuudessa kaksikon välillä nähtiin oma jutusteluhetki, kun Hamilton päätti ennen kysymykseen vastaamista heittää pallon Norrisin suuntaan.

– Mietin vain, että miten vanha oikein olet? Hamilton tiedusteli.

– 19, Norris vastasi.

– 19? Okei, Hamilton hämmästeli.

Norris teki historiaa aiemmin tänä vuonna, kun hän ajoi ensimmäisen osakilpailunsa kuninkuusluokassa. Hänestä tuli 19-vuotiaana kaikkien aikojen nuorin brittikuski F1:ssä.

Viisinkertainen maailmanmestari Hamilton, nykyään 34, debytoi F1:ssä, kun hän oli 22-vuotias.

Lue myös:

    Uusimmat