F1-lupaus muistaa kiusallisen baarikeskustelunsa Toto Wolffin kanssa – "Minulta vietiin punaviinilasi kädestä ja sanottiin, etten saa olla siellä"

Mercedeksen kanssa vuonna 2015 yhteistyön aloittanut F1-kuski George Russell päätti nuoren miehen uholla käyttää tilaisuutensa hyväkseen ja lähestyä tallipomo Toto Wolffia gaalajatkoilla, joilla hän ei kuitenkaan olisi saanut alaikäisyytensä takia olla edes paikalla.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Britannian GP suorana 31.7.-2.8.
Pe: 1. harjoitukset klo 12.55, 2. harjoitukset klo 16.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Britannian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Russell oli tuolloin 17-vuotiaana nuorukaisena lähtenyt viemään uraansa eteenpäin ja saanut avattua yhteyden Wolffin suuntaan. Abu Dhabin GP3-testeissä hänen managerinsa oli onnistunut saamaan Mercedes-pomon sähköpostiosoitteen haltuunsa.

– Ajattelin, etten pyydä häneltä mitään, vaan esittelen vain itseni. Postin lähettäminen myöhään illalla aika lailla jännitti minua, mutta ajattelin, ettei minulla ollut mitään hävittävää, Russell kertoo Mercedekselle päätymisestään Beyond the Grid -podcastissa.

– Laitoin puhelimeni sivuun, ja heräsin seuraavana aamuna ja näin Toton vastauksen. Hän taisi vastata vieläpä 20 minuutissa saatuaan viestini. Tein sopimuksen hänen toimistossaan ehkä kaksi kuukautta myöhemmin.

”Olet liian nuori olemaan täällä”

Saman vuoden joulukuussa Russell pääsi tapaamaan Wolffia Autosport-palkintogaalassa, jossa hän ei ehkä esiintynyt aivan edukseen.

– Olin siellä pitämässä hauskaa kauden päätteeksi ja olin ottanut pari paukkua. Olin ehkä vähän pollealla päällä, mutta ajattelin, että menenpä juttelemaan Totolle, Russell kertoo.

– Meillä oli todella hyvä keskustelu, ja hän muisti minut aiemmasta yhteydenpidostamme. Puhuimme tulevaisuudesta ja niin edelleen.

– Sitten kun kello tuli puoleen yöhön, yksi järjestäjistä tuli sanomaan, että ”hei George, muistan sinut, kun voitit vuosi sitten Autosport-palkinnon, mutta olet itse asiassa liian nuori olemaan täällä puolenyön jälkeen”.

Russell oli tosiaan vasta 17-vuotias, muttei voinut käsittää tilanteen ajoitusta.

– Sanoin, että anteeksi nyt vain, mutta puhun tässä Toto Wolffin kanssa, ja tässä voi olla minun tulevaisuuteni kyseessä. Olisin voinut saada sopimustarjouksen siinä paikassa. Hän vei minulta punaviinilasin kädestäni kesken Toton kanssa jutteluni.

– Onneksi meillä oli toinen keskustelu pari kuukautta myöhemmin, Russell nauraa.

Ennen kuin soitto Mercedekseltä tuli, Russell oli jo erittäin lähellä siirtyä BMW:n kuljettajaksi DTM-sarjaan. Nykyään hän ajaa F1-sarjaa Williamsilla ja kärkkyy paikkaa kärkitiimeihin.

Lue myös:

    Uusimmat