F1-lupaus huuteli rasistisia kommentteja – Red Bull -pomo: media syypää potkuihin

8:16
Video: MTV Urheilu listasi alkukauden onnistujat ja epäonnistujat Unkarin kilpailun jälkeen

Red Bullin neuvonantajan Helmut Markon mielestä median luoma ”paskamyrsky” pakotti energiajuomayhtiön antamaan potkut tallin huippulupaukselle Juri Vipsille.

Vips huuteli rasistisia kommentteja kesäkuisessa Twitch-lähetyksessä, missä hän pelasi videopelejä muun muassa toisen Red Bullin lupauksen Liam Lawsonin kanssa.

Vips sai tämän jälkeen potkut Red Bullin testi- ja simulaattorikuljettajan tehtävistä. Lopulta Red Bull päätti kokonaan yhteistyön virolaiskuskin kanssa.

Red Bullin neuvonantajan Helmut Markon mukaan media oli syypää sille, miksi Red Bull joutui erottamaan Vipsin.

– Brittimedia loi niin suuren paskamyrskyn, ettei Red Bull Racing voinut tehdä mitään muuta kuin siirtää hänet sivuun, Marko totesi Motorsport.com:lle.

– Jos minun mielipidettäni kysytään, hän on 21-vuotias ja hän pyysi anteeksi. Se, mikä minua ehkä eniten häiritsee, on se, että tuo tapahtui jonkun typerän videopelin yhteydessä. Ikään kuin heillä ei olisi mitään muuta parempaa tekemistä.

– En ymmärrä, että miten joku jaksaa keskittyä tuollaiseen yli kahden minuutin ajan. Noh, he ovat nuoria. Minä en pysty tuohon. Max (Verstappen) tekee tuota samaa simulaattoripuolella, Marko totesi pelaamiseen liittyen.

Verstappen nousee osaltaan tapetille Vipsin kohun yhteydessä, sillä Red Bullin hollantilaistähti syyllistyi itsekin rasismiin muutama vuosi takaperin. Verstappen käytti tuolloin termiä "mongoli", kun hän kommentoi toisen F1-kuskin Lance Strollin toimintaa.

– Ei noita tapauksia voi verrata toisissaan. Pitää kuitenkin hahmottaa, miten mikäkin tilanne lähti kehittymään. Max on ollut aina rajoilla tässä asiassa. Vipsin kohdalla median ja sponsoreiden luoma paine oli niin kovaa, että meidän oli pakko reagoida, Marko totesi, viitaten siihen, miten Verstappen vältti aikanaan sen suuremmat seuraamukset.

Tämän kesän kohukuski Vips on jatkanut ajamista F2-luokassa. Hän on tällä hetkellä sarjassa kymmenentenä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja