F1-pomolta raju väite Red Bullista ja Max Verstappenin rujoista tempuista

Tulosruutu: George Russell ajoi dramaattisen Itävallan GP:n voittoon

F1-talli McLarenin pomo Zak Brown lataa nyt kovia väitteitä Red Bullista ja sen hollantilaiskuljettajasta Max Verstappenista.

Brown ei katsonut lainkaan hyvällä sitä, miten Red Bullin tähtikuljettaja toimi viikontakaisessa Itävallan GP:ssä. Verstappen kävi tuolloin kovaa voittotaistelua McLarenin Lando Norrisia vastaan.

Kaikki kulminoitui hetkeen, kun Norris haki ohitusta hollantilaisesta. Verstappen kääntyi jarrutushetkellä McLaren-suojattia päin, osuen tähän. Molemmat kuljettajat kokivat kolarissa rengasrikon. 

Verstappen tipahti kärjestä viidenneksi, kun taas Norrisin leikki päättyi varikolle.

Jutun yläreunan videolla kuvaa Norrisin ja Verstappenin kolarista.

McLarenin F1-tallin toimitusjohtaja Zak Brown avautui aiheesta tämän viikonlopun Britannian GP:n alla.

Brown syyttää Red Bullia "kunnioituksen puutteesta". Brown myös väittää, että Red Bull "rohkaisee" Verstappenia käyttäytymään sääntöjen vastaisella tavalla.

– Tuntui siltä, että Max ja Lando olivat menossa ikään kuin umpikujaa päin. Varsinkin kun kukaan Red Bullilta ei sano Maxille, että "hei, tuo on laitonta". Ei hän tule tekemään mitään toisin ellei joku sano hänelle asiasta. Tuomariston olisi pitänyt antaa tuosta kunnon muistutus, Brown totesi Sky Sportsilla.

– Olen pettynyt siihen, miten niinkin mahtavan tiimin kuin Red Bullin johto ikään kuin rohkaisee tuollaiseen käytökseen. Ei tarvitse kuunnella kuin talliradiota ja sitä, mitä siellä sanottiin. Meillä on vastuu kertoa kuljettajillemme, että mitä saa tehdä ja mitä ei. Meidän pitää kunnioittaa sääntöjä, Brown sivaltaa.

Juttu jatkuu kuvan alla.

– Olemme nähneet Red Bullin kunnioituksen puutetta eri ympyröissä. Oli sitten kyse taloussäännöistä, radalla tapahtumista asioista tai jostain, mikä liittyy kuljettajien perheisiin. Kyse on kuitenkin sellaisista asioista, joiden pitäisi olla ihan luonnostaan kunnossa, Brown ihmetteli.

– Jos he olisivat antaneet oikeanlaisia neuvoja, tuota kolaria ei olisi koskaan nähty. Varikkomuurin ja tuomareiden olisi pitänyt olla paremmin hereillä sen suhteen, että miten sääntöjen mukaan voi toimia ja miten ei, Brown tykitti.

Brown viittasi siihen, miten Verstappen puolusti kärkipaikkaansa hyvin härskillä tavalla Itävallassa – niin lauantain sprinttikilpailussa kuin varsinkin sunnuntain pitkässä kisassa.

Verstappen sai lopulta kymmenen sekunnin aikarangaistuksen, kun hän osui Norrisiin. Se ei vaikuttanut hänen loppusijoitukseensa millään tavalla. 

Lue myös:

    Uusimmat