F1-lehdistökatsaus: Valtteri Bottas on dominon ensimmäinen palanen – Max Verstappen ohittanut suomalaisen Lewis Hamiltonin päähaastajana

Lewis Hamiltonin ja Max Verstappenin voittotaistelu sekä Valtteri Bottaksen tulevaisuus puhuttivat laajasti kansainvälistä F1-lehdistöä kesätauon aloittaneen Unkarin GP:n jälkeen.

Hamilton onnistui Mercedeksen häikäisevällä kahden stopin taktiikalla saalistamaan koko kisan kärkipaikkaa pitäneen Red Bullin Verstappenin aivan viimeisillä kierroksilla. Ferrarin Sebastian Vettel ajoi kolmanneksi.

Sen sijaan Valtteri Bottas pystyi nousemaan startin osumiensa ja etusiiven hajoamisen jälkeen vain Kimi Räikkösen taakse kahdeksanneksi. Hänen tulevaisuutensa Mersulla herättää jo paljon epäilyksiä.

Kokosimme yhteen Britannian, Italian, Saksan ja Hollannin lehdistössä esiin nousseita kommentteja.

Edd Straw, Autosport:

Neljä kierrosta (ennen loppua tullut ohitus) näyttivät mukavalta erolta, mutta Mercedeksen päästrategisti James Vowles ansaitsi paikkansa palkintopallilla valmistajan edustajana siinä missä Hamiltonkin kisavoittajana. Loppujen lopuksi hän olisi helposti voinut jättää Hamiltonin yhdelle pysähdyksellä ja katsoa, kuinka tämä ei olisi löytänyt mitään tietä Verstappenin ohi.

Andrew Benson, BBC:

Formula 1 on odottanut täyttä taistelua Lewis Hamiltonin ja Max Verstappenin välillä jo vuosia. Unkarin GP viimein toi sen, ja mikä herkkupala se olikaan. Verstappen hitaammalla Red Bullilla pitämässä Hamiltonia nopeammalla Mercedeksellä takanaan heidän tiimiensä taistellessa taktista kamppailua. Se paitsi huumasi siinä hetkessä, mutta antoi myös ruokahalua siitä, mitä saattaa olla tulossa neljän viikon kesätauon jälkeen.

Martin Brundle, Sky Sports:

Ensi talvena ei ole tulossa isoakaan ravistelua (kuskipaikoissa), mutta Bottas voi olla ensimmäinen dominopala, joka laittaa tuolileikin liikkeelle. En tiedä, mitä he aikovat tehdä. Jos minun pitäisi arvata, sanoisin, että he ottavat Oconin sisään.

Umberto Zapelloni, La Gazzetta dello Sport:

Tiimin voitto. Mutta ennen kaikkea mestarin voitto. Hamilton halusi jälleenrakentaa Saksan virheiden jälkeen ja teki sen suurinta vastustajaansa vastaan, joka tällä hetkellä luo hänelle eniten vaikeuksia: Max Verstappenia.

Alberto Sabbatini, Autosprint:

Käytännössä Toto Wolff kertoi Sky Sportsin mikrofonin edessä kisan jälkeen, että Bottas on lähdössä ja Esteban Ocon tulossa sisään.

Flavio Vanetti, Corriere della Sera:

Bottaksen kohtalo näyttää nyt sinetöidyltä: Oconin varjo lähestyy vuoden 2020 Mercedeksen penkkiä. Oli vaikeaa epäonnistua pahemmin kuin Hockenheimissa, mutta Jäämies II teki sen.

Luigi Perna, La Gazzetta dello Sport:

On selvää, ettei Bottasta voi pitää todellisena haastajana Lewisille.

Christian Nimmervoll, Motorsport.com/Motorsport-Total:

Kun katsoo tuloslistoja, yksi nimi nousee esiin. Valtteri Bottas ajoi ulos Hockenheimissa ja teki seuraavan virheen Unkarissa. Virheet ovat yksi asia, mutta kolaroiminen oman tiimikaverin kanssa on täysin kiellettyä Mercedeksen maailmassa. Esteban Ocon ainakin sisäisesti hieroi käsiään, kun Bottas melkein puhkoi Hamiltonin renkaan kolmosmutkassa.

Anno Hecker, Frankfurter Allgemeine Zeitung:

Nyt se on melkein virallista. Red Bull on ottanut ensimmäisen takaa-ajajan roolin kärkitalli Mercedekselle Verstappen johtajanaan. Hänen virheetön lähtönsä ja se, että hän piti kärkipaikkaa 67 kierrosta 70:stä osoittaa auton viimeaikaisen kehityksen. Itävaltalaistiimin kilpa-auto on myös keskinopeissa mutkissa täysin samalla tasolla.

Louis Dekker, Nederlandse Omroep Stichting:

Unelmointi on aina sallittua, mutta Max Verstappenista ei tule maailmanmestaria. Ero Hamiltoniin on liian suuri siihen. Teoriassa se on mahdollista, mutta Hamilton suorittaa taas erittäin tasaisesti, lukuun ottamatta Saksan kisaa.

Lue myös:

    Uusimmat