F1-lehdistökatsaus: Mercedes teki kauden suurimman virheensä – mutta pääsikö Max Verstappen tempustaan Valtteri Bottasta kohtaan liian vähällä?

Ferrarin jälleen uusi töpeksintä, Lewis Hamiltonin taistelu kuluneilla renkailla Monacon GP:n voittoon ja Max Verstappenin toimien oikeudenmukaisuus nousivat puheenaiheiksi kauden kuudennen F1-viikonlopun jälkeen kansainvälisessä lehdistössä.

Hamilton ajoi paalupaikalta voittoon ja kasvatti MM-sarjassa eron kolmanneksi jääneeseen tallikaveriinsa Valtteri Bottakseen nyt 17 pisteeseen.

Ferrarin Sebastian Vettel onnistui toisella sijallaan murtamaan ensimmäistä kertaa Mercedeksen kaksoisvoittojen sarjan, mutta tämäkään ei aiheuttanut riemunkiljahduksia Italiassa. Vettel nousi sijan vain sen takia, että Red Bullin Max Verstappen pukkasi sääntöjenvastaisesti Bottaksen eteen varikkosuoralla. Bottas joutui renkaan puhkeamisen takia uudelleen varikolle ja putosi Vettelin taakse.

Lopussa ahnaasti Hamiltonia jahdannut Verstappen sai tempustaan viiden sekunnin aikarangaistuksen, joka loppuaikaan lisättynä pudotti hollantilaisen Bottaksen ja Vettelin taakse neljänneksi.

Ferrarin Charles Leclercin viikonloppu kotikulmilla meni täysin poskelleen tiimin töpeksittyä ensin hänen aika-ajonsa ajoitusvirheellä ja lopulta monacolainen itse kolaroi epätoivoisen kisansa rippeet pilalle.

Kokosimme yhteen puheenvuoroja Euroopan eri F1-medioista.

Umberto Zapelloni, La Gazzetta dello Sport:

– Ferrarin toimitusjohtajan Louis Camillerin ennen kisaa sanomat sanat satuttavat: ”Näitä sattuu. Toivottavasti niitä ei satu uudestaan, ja meidän täytyy oppia niistä”. Ei, en ole samaa mieltä. Näitä asioita ei voi sattua Ferrarille. Sitä ei voi tapahtua, kun sinulla on sata insinööriä tietokoneiden edessä. Mutta ehkä se voi tapahtua juuri siksi, että he ajattelevat kuin nörtit eivätkä kisaa kuin miehet.

Alberto Sabbatini, Autosprint:

– Tätä minä en henkilökohtaisesti sulata: Verstappen pilasi Bottaksen kisan sääntöjenvastaisella liikkeellä ja olisi silti voinut olla ykkönen? Kaiken lisäksi hän melkein puski Hamiltonin ulos.

Andrew Benson, BBC:

– Mercedes, joka on ollut melko virheetön koko tähänastisen kauden, teki vuoden suurimman virheensä. He laittoivat Hamiltonin väärille renkaille varikkokäynnillä ja jättivät hänet takaa tulevan uhan kohteeksi nopeasti katoavalla pidolla formula ykkösten aggressiivisinta kuskia (Verstappen) vastaan.

Andrea Cremonesi, La Gazzetta dello Sport:

– Lewis Hamilton ei olisi ikimaailmassa antanut kenenkään ylittää maaliviivaa ensin. Hän todisti oppineensa itävaltalaismestarin (viikko sitten edesmenneen Niki Laudan) läksyt, jotka tämä opetti hänelle viisi vuotta sitten. Hän hallitsi renkaita järjellään.

Edd Straw, Autosport:

– Sitä suuret mestarit tekevät: he suorittavat kaikista kovimman paineen alla. Hamiltonilla ei ollut varaa yhteenkään virheeseen, kun yksi terävimmistä kaksintaistelijoista roikkui hänen kintereillään. Ja kun hyökkäys lopulta tuli, hän vastasi siihen täydellisesti. Lauda olisi ollut ylpeä.

Burkhard Nuppeney, Die Welt:

– Vettel ei edes yritä kaunistella tilannetta. ”Tiedämme, ettei meillä ole tällä hetkellä vauhtia, jolla mentäisiin kärkeen. Mercedes on mittatikkuna kaikessa”.

Lue myös:

    Uusimmat