F1-lehdistökatsaus: Mercedeksen mekaanikkojen häikäisevä työ piti Valtteri Bottaksen pinnalla – Ferrari unohti taas pihvinsä liedelle

Lewis Hamilton ja Mercedes osoittivat jälleen taktista kypsyyttä nousemalla ”toivottomista” lähtökohdista voittoon Meksikon F1-kisassa. Ferrarin jatkuvat kontrollin menetykset hämmästyttävät nyt suuresti Italiassa.

Hamilton eteni vaikeasta asemasta voittoon ja tarvitsee enää neljä pistettä kuudennen MM-tittelinsä varmistamiseen ennen tallikaveriaan Valtteri Bottasta, joka oli Meksikossa kolmas. Sebastian Vettel oli Ferrarilla toinen, mutta kahteen pysähdykseen sidottu Charles Leclerc joutui vaihtamaan paalupaikkansa neljänteen sijaan.

Edd Straw, Autosport:

– Matalat odotukset, ei paikkaa eturivissä, kaksi seikkailua nurmikolla ensimmäisellä kierroksella, huolta renkaan kulumasta ja auton vaurio – puhumattakaan siitä, että hänen piti nousta avauskierroksen viidenneltä sijalta. Se, että hän selvitti tämän, on muistutus juuri siitä, miksi hänestä tulee todennäköisesti kuusinkertainen maailmanmestari ihan muutaman päivän päästä.

Jenson Button, Sky Sportsin asiantuntija:

– Mitä ajoa. Minusta tuo oli yksi hänen parhaista kisoistaan. Tiedämme Lewisin aggressiiviseksi kuskiksi, joka taistelee voitosta. Tämä oli sellainen voitto, jossa hän todella piti huolta autosta ja renkaista sekä hoiti määrätietoisesti homman kotiin.

Martin Brundle, Sky Sportsin asiantuntija:

– Mercedes teki upeaa työtä. Ferrarin ja Red Bullin täytyy lähteä täältä sillä ajatuksella, että he hukkasivat voittomahdollisuuden ja Mercedes vei sen. Kyse ei ollut tuurista, vaan heillä oli hyvää vauhtia ja he olivat teräviä taktiikassaan. Kummallakin kuskilla oli hyvää vauhtia ja minusta he ottivat voiton varsinkin Ferrarin hampaista.

Andrew Benson, BBC:

– Lewis Hamilton sai tämänkin voiton näyttämään helpolta, mutta hänet kuudennen mestaruuden partaalle vienyt voitto oli kaikkea muuta. Tämä ei ollut yksi Hamiltonin spektaakkelimaisimmista voitoista, kuten kausikaan ei ole ollut, mutta sen ei pidä antaa hälventää sekä tämän kisavoiton että hänen kauden 2019 ajonsa laatua. Se oli hallittu, harkittu ja fiksu kisa Hamiltonilta ja hänen tiimiltään, kuten koko kausi on ollut.

Jonathan McEvoy, Daily Mail:

– Se oli heilahteluiden viikonloppu. Kun Hamilton sijoittui aika-ajossa neljänneksi, hänen mestaruuden sinetöimismahdollisuutensa näyttivät ohuilta. Mutta toisaalta oli mahdollisuus, että Bottas saattaisi joutua starttaamaan perältä: hän ajoi ulos aika-ajossa ja tarvitsi mahdollisesti osien vaihtoa, joka toisi hänelle rangaistuksen. Ei, 24 laillista komponenttia autoon ja työ oli valmis puoli tuntia ennen varikkosuoran aukeamista sunnuntaina.

Umberto Zapelloni, La Gazzetta dello Sport:

– Ferrari poltti punaisen eturivinsä pohjaan kuin kokki, joka unohti pihvinsä liedelle. Jälleen yksi hukattu tilaisuus, jo kolmas putkeen sen jälkeen, kun Ferrari onnistui suoristamaan heikosti alkaneen kautensa.

Leo Turrini, blogisti:

– En voinut ymmärtää, miksi punaisten varikkomuuri päätti Leclercin johtaessa kisaa panostaa kahden pysähdyksen kisaan. Monacon prinssi oli ainoa kärkinelikosta, joka pysähtyi kahdesti.

Giorgio Terruzzi, Corriere della Sera:

– Sunnuntai oli jälleen yksi osoitus Vettelin palanneesta tuntumasta ja siitä, että suhde Leclercin kanssa tihkuu adrenaliinia, intohimoa ja henkistä lujuutta. Jokin silti uupuu yhä Ferrarista. Pikkujuttuja, mutta kuitenkin. On vaikeaa päättää viikonloppua ilman aavistusta, mistä se johtui. Kuskien virheistä, monenlaisista ongelmista, vaikeuksista varikolla…

Mario Salvini, La Gazzetta dello Sport:

– Yksi kaikkien aikojen taktisimmista kisoista päättyi jälleen yhteen eturiviin ilman voittoa.

Bild:

– Hamilton valittaa ja voittaa, mutta maailmanmestaruuteen hän tarvitsee enää neljä pistettä.

Ruben Zimmermann, Motorsport-Total:

– Emme nähneet vielä Meksikossa ratkaisua kuljettajien MM-taistelussa, mutta toinen päätös näyttää varmistuneen. Nimittäin se, kuka istuu toisessa Red Bullissa vuonna 2020. Viidennen sijan pitäisi olla riittävästi Alexander Albonille. Numerot puhuvat hänen puolestaan.

Lue myös:

    Uusimmat