F1-lehdistökatsaus: Valtteri Bottas alleviivasi Ferrarin nöyryytyksen Lewis Hamiltonin mykistävässä illassa

Lewis Hamiltonin ylivoimaiseen voittoon päättynyt F1-kausi sai monella tasolla kuvaavan lopun. Mercedeksen suvereenin näytöksen lisäksi kansainvälisessä mediassa puitiin Abu Dhabin GP:n jälkeen muun muassa Ferrarin jälleen uutta kompastumista.

Hamilton ajoi paalupaikalta voittoon ennen Red Bullin Max Verstappenia ja Ferrarin Charles Leclercia, joka onnistui pitämään takarivistä nousseen Valtteri Bottaksen täpärästi takanaan. Sebastian Vettel häipyi pois kuvasta.

Kokosimme yhteen kommentteja F1-lehdistöstä ympäri Eurooppaa.

Iso-Britannia:

Edd Straw, Autosport:

– Mercedeksen varoituslaukaus näyttää, kuinka vaikeaa se on kammeta vallasta. Alleviivatakseen paremmuuttaan Hamilton jopa toisti kesäkuun helposti unohtuneen Ranskan GP:n tempun naulaamalla nopeimman kierroksen kaksi kierrosta ennen loppua erittäin kuluneilla kovilla Pirellin renkaillaan. Tämä oli murskaava, painokas päätös kaudella, jossa kuski ja talli osoittivat ylivertaisuutensa, vaikka muut olivat kykeneväisiä menemään kovempaa.

Andrew Benson, BBC:

– Lewis Hamilton päätti kauden 2019 dominoivaan voittoon Abu Dhabin GP:ssä, mikä oli sopiva päätös mahdollisesti hänen vakuuttavimmalle kaudelleen. Mercedes-kuski voitti 11 kisaa – vähän yli puolet – ja varmisteli kuudetta mestaruuttaan jo alkukesästä.

Oliver Brown, The Telegraph:

– Lewis Hamiltonin voima tiimissään ja lajissaan on niin suuri, että hän voi luoda omat sääntönsä. Hänen voittonsa lähtövaloista ruutulipulle oli niin dominoiva, että Max Verstappen kysyi puoliksi vitsillä, että voisiko tämä hiljentää vauhtia, jotta antaisi muille edes mahdollisuuden.

Giles Richards, The Guardian:

– Jopa omilla korkeilla kriteereillään Lewis Hamilton on asettanut uuden mittapuun vuonna 2019. Omassa luokassaan, hänen kuudetta mestaruuttaan määritteli lähes murskaava alku ja väsymätön putki, jonka myötä hän oli miltei hoitanut homman kesätaukoon mennessä. Sen jälkeen, kun Valtteri Bottas oli aloittanut vahvasti ja tallikaksikko jakoi alun voitot tasan, Hamilton löysi aivan uuden tason. Neljä voittoa neljästä kisasta sisälsivät Vettelin ahdistamisen virheeseen Kanadassa, mestarillisen renkaiden hallinnan Monacossa ja kliiniseen tarkan suorituksen Ranskassa. Myös Silverstone ja Unkari olivat loistavia, kuten myös Meksiko.

Jonathan McEvoy, Dia:

– Lewis Hamiltonin täytyy liittyä Ferrarille. Hän vastaan Charles Leclerc punaisessa kulmauksessa, ja Max Verstappen Mercedeksellä, puhaltaisi uutta henkeä formula ykkösiin ja sinetöisi britin mahtavaksi legendaksi.

Italia:

Umberto Zapelloni, La Gazzetta dello Sport:

– Ferrari jatkaa kesän jälkeistä matkaansa: Spa, Monza, Singapore, Charlesin paaluennätys ja varmuus siitä, että heillä on yksi tulevaisuuden miehistä tallissaan. Heidät täytyy vain antaa hänelle oikeanlainen auto. Ei sellaista kuin täällä, mikä ei antanut hänelle mahdollisuutta taistella Hamiltonia vastaan tai vastustaa Verstappenin hyökkäystä.

Alberto Sabbatini, Autosprint:

– Vettel jäi viideksi kierrokseksi Bottaksen ja Hülkenbergin taakse ilman avattavaa takasiipeä ja hävisi tarkalleen 10,2 sekuntia samoilla renkailla vapaalla radalla ajaneelle Leclercille. Siihen päälle neljän sekunnin menetys varikkokäynnillä. Näin hyvin rakennettu kisa voi upota.

Maurizio Voltini, Autosprint:

– On tiedetty jo kaksi kisaa, että Leclercilla ja Verstappenilla on tuoreemmat moottorit kuin Vettelillä. Silti tuolta löytyy joku, joka uskoo, että jos Seb ei ohittanut Maxia, se johtuu siitä, ettei hän painanut jalkaansa lattiaan tarpeeksi kovaa. Ja tämä pitää itseään ehkä myös asiantuntijana.

Leo Turrini, blogisti/Sky Italia:

– Luojan kiitos, se on ohi. Sen näkeminen, että Hamilton kirjauttaa nopeimman kierroksen lopussa todella kauan aiemmin laitetuilla kovilla renkailla, on todella masentavaa. Melbournen 2020 kisaan ei ole niin kauaa. Vain vähän päälle sata päivää. Joka tapauksessa, katse ylöspäin. Voitamme ensi vuonna.

Daniele Pezzini, Sport Mediaset:

– Sellainen päätös kuin hän halusi. Lauantain paalupaikan jälkeen Lewis antoi jälleen vahvan näytteen Yas Marinan valokeilassa ja lähetti selvän viestin kilpailijoilleen: myös vuonna 2020 hän on se, joka pitää lyödä.

Franco Nugnes, Motorsport.com:

– Hopeanuolet varmistivat hävettävän ylivoimansa, ei pelkästään Hamiltonin kanssa, vaan myös Bottaksen kanssa, joka nousi kahden moottorivaihdon rangaistusten jälkeen neljänneksi ja viimeisellä kierroksella aivan Leclercin kantaan, toivoen mahdottomalta tuntunutta palkintopallipaikkaa.

Saksa:

Ruben Zimmermann, Motorsport-Total:

– Eilisen kisan tylsyys ei johtunut vain radasta, vaan myös Lewis Hamiltonista, jolla oli jälleen kerran yksi niistä päivistä, jolloin häntä ei vain voi voittaa. Mestari ajoi kaiken kaikkiaan täydellisen viikonlopun.

Lue myös:

    Uusimmat