F1-legendan pojanpoika pysytteli Bottaksen imussa – oma tulikaste tuli todellisella pikakomennuksella

Haas-tallin testikuljettajaksi kiinnitetty Pietro Fittipaldi kutsuttiin Barcelonan F1-talvitesteissä radalle jo ennen hänelle luvattua ajopäivää.

22-vuotias, kaksinkertaisen maailmanmestarin Emerson Fittipaldin pojanpoika oli vielä tiistaina iltapäivällä valmistautumassa keskiviikon ensimmäiseen testipäiväänsä, kun hänelle yllättäen ilmoitettiin, että auto olisikin jo vapaana testattavaksi.

– Olin juuri lähdössä radan varteen ja sanoin, että käyn vain hakemassa aurinkolasit päähäni. Sitten kuulin radiossa insinöörin kysyvän, että olenko valmis ajamaan, Fittipaldi kertoi,

– Sanoin, että joo olen todellakin valmis ajamaan huomenna. Hän totesi, että ei vaan nyt. Jätkät tekivät hyvää työtä vaihtaessaan minun penkkini nopeasti paikoilleen.

Syy pikavaihdokseen oli tanskalaiskuski Kevin Magnussenin kokemat ongelmat oman istuimensa kanssa.

Bottaksen imuun testimielessä

Fittipaldi teki keskiviikkona aamupäivän aikana 48 kierrosta ennen kuin sähkövika katkaisi ajot ennen aikojaan. Hän ehti kiertää rataa useamman kierroksen Mercedeksen Valtteri Bottaksen takana.

– Joo, se oli hyvä juttu. Päädyimme radalle hänen taakseen ja olimme joka tapauksessa tekemässä pitkää vetoa, joten päätimme jäädä hänen taakseen nähdäksemme, miltä auto tuntuu turbulenssissa ja likaisessa ilmassa, Fittipaldi selvensi.

– Olimme liikkeellä eri renkailla, joten mutkanopeuksissa oli eroa. Siinä tietysti menettää downforcea, kun ajaa korkeilla nopeuksilla aivan toisessa kiinni.

F1-autojen etu- ja takasiivet ovat kokeneet tähän kauteen tultaessa muutoksia, joilla toisen auton ohittamista pyritään helpottamaan. Kuskit eivät ole vielä täysin varmoja, miten onnistuneita muutokset ovat. Fittipaldin mukaan edellä ajavaa pystyy kyllä seuraamaan.

– Vaikeaa se on, mutta on se mahdollista, hän totesi.

Lue myös:

    Uusimmat