F1-legenda latoi suorat sanat Sebastian Vettelin ja Ferrarin yhteisestä taipaleesta – "Hän epäonnistui"

4:07
Videolla juttua F1:n tuoreesta Euroopan kalenterista.

Ferrarin tämän kauden päätteeksi jättävä Sebastian Vettel ei toistaiseksi ole onnistunut voittamaan maailmanmestaruutta legendaarisen F1-tallin ohjaksissa. Entinen tähtikuljettaja Jean Alesi pitää suoritusta epäonnistumisena. 

F1-maailma sai toukokuussa kuulla yllätysuutisen, kun Ferrari ilmoitti, ettei pitkään tallissa ajanut Vettel jatka enää italialaistallin riveissä tämän kauden päätteeksi. Vettel saapui Ferrarille Red Bullilta, jonka ratissa hän oli voittanut jo neljä maailmanmestaruutta. Vettel jahtasi ahneesti mestaruutta myös Ferrarilla, mutta vuosi toisensa jälkeen uran viides MM-titteli karkasi saksalaisen ulottuvilta. Unelmaan on enää yksi mahdollisuus.

– Minä kunnioitan Sebastiania valtavasti, koska hän on nelinkertainen maailmanmestari. Hän pisti lahjakkuutensa ja kaikkensa tähän haasteeseen, jotta olisi maailmanmestari Ferrarilla ja hän epäonnistui, entinen F1- ja Ferrari-kuljettaja Jean Alesi summaa Sky F1 Vodcastissa.

Vettel on taistellut mestaruudesta lähes jokaisella Ferrarilla ajamallaan kaudella. Välillä uran viides maailmanmestaruus on ollut jo käden ulottuvilla, mutta henkilökohtaiset ja tallin virheet sekä muut seikat ovat musertaneet haaveet. Alesi ei kuitenkaan syytä mestaruuksien karkaamisesta kumpaakaan osapuolta.

– Hän epäonnistui, mutta ei sen takia, että se olisi hänen tai tallin syy. Jokin ei vain sujunut, Alesi toteaa.

Alesin mukaan maailmanmestarin statuksella tallia vaihtavat kuljettajat otetaan uusissa osoitteissaan avosylin vastaan, mikä voi tuoda eteen myös haasteita.

– Kun toivotat maailmanmestarin tervetulleeksi talliin, haluat antaa hänelle kaiken, minkä voit. Se on eri asia, pystytkö siihen. Kun talli pystyy antamaan mestarille haluamansa, ongelmat alkavat.

Alesi vertaa Vettelin tilannetta Michael Schumacheriin, joka otti ranskalaiskuljettajan paikan Ferrarilla kaudeksi 1996. Schumacher toi mukanaan tutun teknisen tiimin, joiden kanssa hän työskenteli Benettonilla. Vettel ei tätä tehnyt.

– Sebastianin tilanne oli erilainen. Hän saapui talliin ja yritti opettaa ja tuoda tekniseen tiimiin toimintatapoja, joita hän haluaa. Mutta hän ei tuonut Adrian Neweytä, joten paljon muuttui, Alesi pohtii.


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja