Toto Wolff kommentoi Valtteri Bottaksen tilannetta

Toto Wolff ylistää Valtteri Bottasta GPfansin haastattelussa toteamalla, että suomalaiskuski on erittäin tärkeä tukipilari Mercedekselle.

Bottaksen ensi kauden tallipaikka on ollut kuuman keskustelun aiheena F1-sarjassa. Lewis Hamiltonin tallikaveriksi on huhuttu Williamsin George Russellia. Bottaksen tulevaisuutta on spekuloitu, että hänet saatettaisiin nähdä ensi kaudella Williamsilla tai Alfa Romeolla.

Suomalaiskuski on ollut mukana voittamassa neljä valmistajien mestaruutta Mercedeksen kanssa. Vaikeuksista tänä vuonna kärsinyt Bottas on tämän kauden MM-pisteissä neljäntenä. Wolffilta kysyttiin, että olisiko suomalainen saanut jo omat saumansa tallissa.

– Se on liian ankarasti sanottu. Hänellä on myös ollut paljon epäonnea. Monacossa hänen olisi pitänyt sijoittua toiseksi ja me petimme hänet. Se on todella tylyä. Tallikaverisi on seitsenkertainen maailmanmestari, 100-kertainen GP-voittaja, niin totta kai se on vaikeaa, Wolff sanoi.

– Hän on loistava joukkuepelaaja, hän on voittanut useita GP-kisoja, 53 palkintopallisijaa ja hän on jykevä, erittäin tärkeä tukipilari tiimillemme. Nämä asiat tulee ottaa huomioon, Wolff jatkoi.

Wolff myöntää, että se on yksi mahdollisuus, jossa Russell saisi kahden vuoden opettelukurssin Hamiltonin kanssa. Hamilton teki vastikään uuden sopimuksen, joka kattaa kauden 2023. 

– Kyllä, siinä on strategiavaihtoehtoja, että menisimme nuorella ja katsoisimme, kuinka George pärjää kaikkien aikojen parhaimman kuskin kanssa ja, että pystyykö hän ottamaan ohjat Lewisin uran lopetuksen jälkeen, Wolff totesi.

F1-kausi jatkuu 29. elokuuta, kun vuorossa on Belgian GP.

Lue myös:

    Uusimmat