F1-kuski avautuu rajusta koettelemuksestaan – "Ette haluaisi nähdä, minkä väristä virtsani oli"

Tulosruutu: Max Verstappen voittoon Qatarissa, Valtteri Bottas komeasti kahdeksas.

Williams-kuski Alex Albon kertoo palautumisen kuskeille rankaksi muodostuneesta Qatarin F1-osakilpailusta kestäneen poikkeuksellisen kauan.

Edellinen F1-osakilpailussa Qatarissa muodostui kuljettajille todella rajuksi koettelemukseksi. Yli 30 asteen lämpötila ja korkea kosteus olivat yhdistelmä, joka teki kisasta melkoisen selviytymistaistelun.

Williamsin thaimaalaiskuski Alex Albon kertoi viikonloppuna ajettavan Yhdysvaltojen osakilpailun alla, että Qatarista toipuminen kesti poikkeuksellisen pitkään. Albon kertoo käyvänsä normaalisti rankkojen kisoijen, kuten Suzukan ja Singaporen jälkeen kuntosalilla jo tiistaina. Qatarin jälkeen paluu normaaliin koitti vasta perjantaina.

– Se oli rankkaa. Ehdottomasti rankin kisa, missä olen ollut, Albon sanoi Speedcafen mukaan.

– Ette haluaisi nähdä, minkä väristä virtsani oli monen päivän ajan. Kesti todella pitkään saada nesteet takaisin. Se ei ollut mukavaa.

Albonin tallikaveri Logan Sargeant joutui keskeyttämään kisan huonovointisuuden vuoksi ja Esteban Ocon oksensi kypäränsä sisään. George Russell ja Lance Stroll kertoivat tajuntansa hämärtyneen kisan aikana.

Albon sanoo pyrkineensä tankkaamaan kisan jälkeen reilusti, jotta saisi voimansa takaisin.

– Se tuntui kuin olisi burnoutissa. Olin väsynyt, ei ollut energiaa. Olen syönyt todella paljon, lähes liikaa Qatarin jälkeen saadakseni kaloreita, vähän ylimääräistä rasvaa.

Albon korostaa, ettei kuskien huonovointisuus johtunut heidän huonosta kunnostaan vaan puhtaasti kuumuudesta.

– Kaikki lakosivat lattialle ja yrittivät repiä vaatteitaan pois päältään kisan jälkeen, joten kyse ei todella ollut kunnosta.

Englannissa syntynyt, mutta äitinsä kotimaata Thaimaata edustava Albon sanoo, että taustansa vuoksi hänen tulisi olla tottunut kosteuteen, mutta kovavauhtinen kisa muodostui tuskaiseksi.

– Nopeudet Qatarissa ovat valtavia.

Lue myös:

    Uusimmat