Qatarin F1-kisasta järkyttäviä paljastuksia: tähtikuski meinasi pyörtyä – toinen oksensi kypärän sisään

Tulosruutu: Max Verstappen voittoon Qatarissa, Valtteri Bottas komeasti kahdeksas

F1:n sunnuntain Qatarin osakilpailu ajettiin järkyttävän kosteuden keskellä.

Ennen kisan lähtöä Qatarissa ilman lämpötila oli 32 astetta. Kosteusprosentti? 73. 

Jo kilpailun aikana nähtiin draamaa, kun Williamsin Logan Sargeant ilmoitti huonovointisuudestaan. Sargeant joutui lopulta keskeyttämään, eikä hän meinannut päästä ulos autostaan.

Alpinen Esteban Ocon teki rajun paljastuksen kisan jälkeen.

– Oksensin kahden kierroksen ajan (kypärän sisään). Mietin vain, että ei helvetti, tästä tulee pitkä kisa. Yritin keskittyä ajamiseen, mutta täytyy sanoa, että en ole koskaan tuntenut mitään tuollaista. Auton sisällä lämpötila oli varmaan 80 astetta, Ocon arvioi Sky Sportin haastattelussa.  

Mercedeksen tähtikuski George Russell teki toisenlaisen paljastuksen.

– Oli hetkiä, jolloin luulin, että pyörryn ihan juuri, Russell myönsi.

Aston Martinin Lance Stroll koki samoja tuntemuksia.

– Oli vaikea nähdä, että minne on menossa, kun meinasin menettää tajuntani. Olin aivan hämärän rajamailla, Stroll kertoi.

Juttu jatkuu kuvan alla.

– Lämpö oli jotain käsittämätöntä luokkaa. Sen lisäksi radalla oli paljon nopeavauhtisia mutkia. Ja kolmanneksi, missä lämpötila nousi entisestään, oli se, että meidän piti pysähtyä kolme kertaa, Ferrarin Charles Leclerc perkasi.

Aston Martinin kanadalaiskuljettaja Stroll vaati, että kansainvälisen autoliiton FIA:n pitää puuttua nyt nähtyihin ongelmakohtiin.

– Autoja pitää pehmentää tai niihin pitää asentaa jonkinlainen ilmankiertojärjestelmä, koska ajamme erittäin kuumissa olosuhteissa, auringon keskellä. Tuolla oli ihan polttavan kuuma, Stroll pyöritteli päätään. 

F1-talli Williams ilmoitti kisan jälkeen, että kovia kokenut Sargeant vietiin ”hoitoon”.

– Hän kävi tutkimuksissa, koska hän kärsi erittäin pahasta nestehukasta koko viikonlopun ajan. Hän kärsi flunssasta aiemmin tällä viikolla, Williams kertoi. 

Qatarin kisan voittoon ajoi Red Bullin Max Verstappen. Alfa Romeon Valtteri Bottas oli komeasti kahdeksas.

Lue myös:

    Uusimmat