F1-kisassa karmivat olosuhteet – Valtteri Bottas Viaplayllä: "Moni kuski sanoi, ettei ole ikinä kokenut tuollaista"

Tulosruutu: Max Verstappen voittoon Qatarissa, Valtteri Bottas komeasti kahdeksas

F1:n sunnuntain Qatarin GP ajettiin karmivissa olosuhteissa. Ei niinkään, että taivaalta olisi tullut poskettomasti vettä tai että rata-alueella olisi pyörinyt hirmuinen tuuli. Ei. Sunnuntain kisa ajettiin järjettömän kosteuden keskellä.

Ennen lähtöä ilman lämpötila Qatarissa oli 32 astetta. Kosteusprosentti? Peräti 73.

Tämä johti siihen, että itse kisassa useat kuljettajat yrittivät viilentää itseään hyvin erikoisilla keinoilla. Muun muassa Mercedeksen George Russell nosti molemmat kätensä ulos ohjaamosta radan pitkällä pääsuoralla.

Alfa Romeon Valtteri Bottas yritti puolestaan ohjata yhdellä kädellä ilmavirtausta ohjaamoon päin.

– Keho ei vain meinannut jäähtyä. Tuntui siltä, että oli saunassa, mistä ei päässyt pois, Bottas totesi olosuhteista Viaplayllä.

Bottaksen mukaan aihe nousi nopeasti tapetille sen jälkeen, kun autot olivat päässeet maaliin.

– Tuo oli varmaan lämpöjen osalta kovin kisa, mitä on tullut tähän mennessä ajettua. Kosteus oli niin pahaa luokkaa. Moni muukin kuljettaja sanoi, etteivät he ole ikinä kokeneet tuollaista, Bottas kertoi. 

Williamsin Logan Sargeant joutui keskeyttämään kisan sen jälkeen, kun hän raportoi tallille huonovointisuudestaan. Bottaksen mukaan oli yllätys, että niinkin moni kuljettaja pääsi maaliin rajujen olosuhteiden keskellä.

Alfa Romeo onnistui sunnuntaina mainiosti, kun Bottas oli kahdeksas ja hänen tallikaverinsa Guanyu Zhou oli yhdeksäs.

– Tosi hyvä kisa meidän kannaltamme. Molemmat autot pisteillä – voi olla tyytyväinen tuohon. Pääsimme pisteissä Haasin edelle. Puhdas kisa – taktiikka osui nappiin, Bottas kiitteli. 

Lue myös:

    Uusimmat