Valtteri Bottas yllättyi Lewis Hamiltonin jymysiirrosta – suomalaistähti kuittasi Mercedes-spekulaatiot viileästi

F1-sarjan suomalaistähti Valtteri Bottas myöntää yllättyneensä entisen tallitoverinsa Lewis Hamiltonin Ferrari-siirrosta.

Ferrari ja Hamilton järisyttivät F1-maailmaa ilmoittamalla, että seitsenkertainen maailmanmestari siirtyy kaudeksi 2025 Maranellon punaisten riveihin.

Kuten niin moni muukin, myös Valtteri Bottas yllättyi jättimäisestä siirtopommista.

– Yllätyin. En ikinä ajatellut, että noin voisi tapahtua, mutta uskon sen olevan hänelle hyväksi. Se on iso mahdollisuus ja siirto, Bottas kommentoi PlanetF1:lle.

– Se on hieno haaste. Uskon, että hänellä on paljon motivaatiota palauttaa Ferrari takaisin huipulle. Se on tavallaan siistiä, Bottas jatkaa.

Hamiltonin lähtö pyöräyttää kauden 2025 siirtoruletin todella varhaisessa vaiheessa pyörimään. Hamiltonin siirron myötä Ferrarilla vielä tämän kauden ajava Carlos Sainz on ilman ajopaikkaa. Espanjalaiskonkaria on kuitenkin viety varikkohuhuissa osaksi Audin F1-projektia.

Bottas uskoo, että Hamiltonin siirrolla tulee olemaan mielenkiintoisia vaikutuksia kuskipalettiin.

– Tietystikin tuo vaikuttaa kuskimarkkinoihin vuodelle 2025, joten tällä hetkellä on melko vaikea ennakoida, mitä tulee tapahtumaan. Tuo luo varmasti liikettä tulevaisuuteen, mikä on hyväksi koko lajille ja joillekin kuljettajille.

34-vuotias Bottas on ajanut Alfa Romeosta Stakeksi nimeään muuttaneessa tallissa kaudesta 2022 lähtien. Suomalaisen sopimus kattaa vielä maaliskuussa käynnistyvän kauden, mikä on aiheuttanut spekulaatioita jopa Bottaksen paluusta Mercedekselle.

– Olin itse asiassa Brackleyssa päivä ennen tuota (siirtouutista). En ollut Mercedeksen tehtaalla, mutta olin siellä tekemässä muita juttuja, Bottas paljastaa.

Bottas ei poissulje paluuta Mercedekselle, mutta myöntää suoraan tähtäävänsä myös kuljettajaksi F1-sarjaan kaudeksi 2026 hyppäävän Audin projektiin.

– En ole vielä puhunut Toton (Wolff) kanssa ja jos menisin takaisin... No selvästikin minun ykkösprioriteettini ja sitoutumiseni on Audin projektissa. Se on tavoitteeni. Jos se ei toteudu, ei ole mitään tiimiä, johon minä en menisi. Sanotaan niin. Mutta tiedän prioriteettini ja minulla on listani, Bottas toteaa vihjailevasti.

Lue myös:

    Uusimmat