F1-kuljettajat paljastivat tarinat numerovalintojensa taustalla: Kimi Räikkönen kunnioitti Nico Rosbergin toivetta

Kimi Räikkösen autoa on koristanut vuodesta 2014 lähtien numero seitsemän. Hän kertoo F1:n julkaisemalla videolla, miksi valitsi kyseisen numeron.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Bahrainin GP suorana 26.-28.3.
Pe: harjoitukset klo 13.25 ja 16.55.
La: harjoitukset klo 13.55, aika-ajot klo 16.55, ennakkotunnelmat klo 16.00
Su: Bahrainin GP klo 18.00, ennakkotunnelmat klo 17.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

F1-kuljettajien numerot määräytyivät pitkään edellisen kauden MM-sarjasijoitusten perusteella. Kaudeksi 2014 sääntöä uudistettiin niin, että kuljettajat saivat valita väliltä 2–99 numeron, jota he käyttäisivät koko uransa ajan. Numeroa yksi saa halutessaan käyttää vain edellisen vuoden maailmanmestari.

Kauden 2021 alkamisen kunniaksi F1 julkaisi Youtube-kanavallaan videon, jolla nykykuljettajat kertovat syyn numerovalinnalleen.

Monien kuljettajien kohdalla valinnan taustalta löytyy jokin uraan liittyvä tarina. Esimerkiksi Sergio Pérezin (11) ja Pierre Gaslyn (10) numeroiden taustalla vaikuttavat myös heidän suosikkijalkapalloilijansa.

Räikkösen kohdalla perustelut numerolle seitsemän kuuluvat huomattavasti ytimekkäämmin kuin kollegoilla.

– Meidän piti valita numero, ja valitsin sen, Räikkönen toteaa ensin lyhyesti mutta jatkaa sitten:

– Oli mahdollista, että olisin ottanut kuutosen, koska voitin maailmanmestaruuden sillä numerolla, mutta tiesin, että Nico Rosberg haluaa sen, koska hänen isänsä voitti mestaruuden sillä. Jatkoin sitten samalla numerolla, joka minulla oli edellisellä kaudella, ja se on minulle ihan ok.

Räikkönen sai valita numeronsa ennen Rosbergia, sillä hän sijoittui kauden 2013 MM-pisteissä viidenneksi ja Rosberg oli kuudes.

Valtteri Bottaksen numero on 77.

– Alun perin ajattelin, että valitsisin numeron 7, mutta sitten ajattelin, että 77 olisi kiva. Pidän siitä numerosta. En ole mitenkään taikauskoinen. Ajattelin myös, että nimeni voisi muotoilla joissain yhteyksissä niin, että t-kirjaimien kohdalla käyttäisi seiskoja, Bottas perustelee.

Lue myös:

    Uusimmat