F1-kisa viedään pahaan koronapesäkkeeseen? – "Olemme olleet tiiviisti yhteyksissä"

F1-sarja kertoi tänään maanantaina suunnitelmasta, jonka mukaan uusi kausi käynnistettäisiin heinäkuun alussa Itävallassa. F1-kauden ensimmäiset kisat ajettaisiin Euroopassa, minkä jälkeen karuselli siirtyisi Kauko-Aasiaan. Nyt kisoja ollaan viemässä myös alueelle, jossa koronavirus on riehunut hurjana.

Espanjassa Barcelona on valmis isännöimään GP:tä niin sanotun ”Eurooppa-ikkunan” aikana.

Alun perin Espanjan GP oli tarkoitus ajaa 10. toukokuuta Barcelonassa. Kisa kuitenkin siirrettiin myöhemmäksi koronaviruspandemian myötä.

– Olemme puhuneet Chase Careylle (F1:n oikeudet omistavan Liberty Median toimitusjohtaja) siitä, että haluamme olla samalla sivulla. Jos he näkevät niin, että voimme auttaa F1:ä, niin olemme valmiina, Barcelonan radan pomo Joan Fonsere sanoi Autosportille.

– Olemme tarjonneet heille mahdollisuutta, jossa Barcelona järjestäisi tapahtuman 30 vuoden kokemuksella. Radan sijainti on hyvä logistisesta kulmasta katsottuna. Olemme olleet tiiviisti yhteyksissä F1-sarjan kanssa ja olemme käyneet keskusteluja uudesta ajankohdasta, Fonsere jatkoi.

Normaalisti Kataloniassa ei ole haluttu järjestää kesäkisaa muun muassa paikallisten lomaillessa ja turistisuman keskellä.

Tämä oli ennen, nyt puhutaan poikkeustilanteesta.

– He (F1) kysyivät meiltä, että onko mitään ajankohtaa, mikä ei käy meille. Sanoimme ”ei”, Fonsere kertoi.

Barcelonan kohdalla isoin kysymysmerkki liittyy itse tautiin. Koronavirus on jyllännyt voimakkaana Espanjassa, jossa on todettu heti Yhdysvaltojen jälkeen eniten koronavirustartuntoja (229 422).

Virus ei ole myöskään kiertänyt Kataloniaa, joka toimii Espanjan GP:n isännöintipaikkana. 26. huhtikuuta eli sunnuntaina Kataloniassa oli todettu 49 088 koronavirustartuntaa. Kataloniassa tautiin oli kuollut 5 685 ihmistä.

F1:n alkukauden kisat on tarkoitus ajaa tyhjille katsomoille. Paikan päälle päästetään muun muassa vain minimaalinen määrä tallihenkilökuntaa.

Lue myös:

    Uusimmat