F1-kilpakumppani ripitti Kimi Räikkösen pahemman kerran – "Mitä v****a hän tekee?"

Haasin tanskalaiskuljettaja Kevin Magnussen ei ollut lainkaan tyytyväinen Ferrarin suomalaiskuskin Kimi Räikkösen toimintaan Ranskan GP:n aika-ajon kolmannessa osiossa.

Pääkuvan videolla C Moren studion analyysi Räikkösen Ranskan GP:n aika-ajosta.

Magnussenin mukaan Räikkönen pilasi temppuilullaan muun muassa hänen aika-ajon lopun.

Tanskalaiskuski kävi erittäin lämpöisenä Räikkösen toiminnasta. Tämä tuli ilmi tiimiradiokeskustelusta, joka sisälsi kovaa tekstiä.

– Mitä vittua hän tekee?, Magnussen ihmetteli Autosportin mukaan, viitaten Räikköseen.

Aika-ajon jälkeen Magnussen avasi lopun tapahtumia.

– Olin erittäin vihainen. Koska mitä hän oikein touhusi?

– Hän pilasi ensin omat kierroksensa. Hänellä oli bensaa vaikka kuinka paljon ja kaikilla muilla oli vain yhtä nopeaa kierrosta varten. Aluksi luulin, että hän tulisi varikolle, kun hän oli pilannut jo yhden vedon. Sitten hän yritti uudelleen. Hän ohitti minut, ja yhtäkkiä jarrutteli sen jälleen. Sitten olin aivan varma, että hän menee varikolle, mutta hän yritti taas kerran.

– Kolme kierrosta putkeen, missä hän yritti ja yritti. Ei siinä ollut mitään järkeä. Ei siinä pystynyt ennakoimaan mitenkään, että mitä hän on tekemässä, Magnussen ihmetteli.

– Ja totta kai hän ohitti minut heti ensimmäisessä mutkassa, pilaten minun kierrokseni, eikä hän ajanut edes sitä kierrosta loppuun saakka. En tiedä. Jos olet hämillään, niin älä nyt yritä estellä muita sitten, Magnussen jatkoi.

Tapaus eteni tuomariston tutkittavaksi, mutta Räikkönen välttyi rangaistukselta.

Magnussen vetosi tapauksessa erityisesti siihen, miten Räikkösen ajamista oli mahdotonta ennakoida.

– Tuo oli erittäin turhauttavaa ja en usko, että tuo oli mitenkään tarpeellista. Hän pilasi kaikki kierroksensa ja hän oli aivan epätoivoinen, Magnussen laukoi.

Räikkönen oli lopulta kuudes ja Magnussen yhdeksäs. Paalulle ajoi Mercedeksen brittikuski Lewis Hamilton


Lue myös:

    Uusimmat