F1-kärkitallille salaperäinen uudistus: tankkiin lyödään mystistä tavaraa

F1-sarjassa kärkitalleihin kuuluva Red Bull saa Japanin GP:hen hyvin salaperäisen uudistuksen. Red Bullin yhteistyökumppani ExxonMobil tuo Red Bullille ja sen sisartallille Toro Rossolle polttoainetta, jollaista ei ole nähty ”koskaan aiemmin” F1:ssä.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Japanin GP suorana 11.-13.10.
Pe: 1. harjoitukset klo 3.55, 2. harjoitukset klo 7.55
La: 3. harjoitukset klo 5.55, aika-ajot klo 8.55, ennakkotunnelmat klo 8.00
Su: Japanin GP klo 8.05, ennakkotunnelmat klo 7.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

ExxonMobilin teknologiapäällikön David Tsurusakin mukaan polttoaineessa on aivan uusia raaka-aineita, eli tarkemmin sanottuna kemikaaleja.

F1:ssä polttoainevalmistajat saavat hyödyntää vain sellaisia kemikaaleja, joita on käytetty tai joita käytetään kuluttajaversioissa.

– Kyse on jostain, mitä ei ole koskaan aiemmin käytetty F1:ssä. Enkä tiedä, että onko kukaan mukaan tehnyt tällaista, Tsurusaki sanoi mystisesti Autosportille.

ExxonMobilin mukaan uusi polttoaine on sen yksi isoimmista kehitysaskeleista, mitä se on ottanut Red Bull -yhteistyön aikana. Yritys on toiminut Red Bullin polttoainetoimittajana vuodesta 2017 lähtien.

– En voi kommentoida sitä, että millaisen suorituskykyedun tämä tarjoaa. Tiedän, että mikä se on – muuten emme olisi julkistaneet ja tehneet tätä. Tämä on selkeä kehitysaskel, Tsurusaki sanoi itsevarmasti.

Autosportin mukaan koko uudistuksen tausta liittyy huipputekniseen molekyylitieteeseen. Polttoainepäivitys on ExxonMobilin mukaan suunniteltu erityisesti Red Bullin tuoreinta moottoriversiota (Spec 4) varten.

Red Bull on saanut tällä kaudella käyttöönsä aiempaa paremmat moottorit. Energiajuomajätin voimalähdevalmistaja Honda on ottanut kiinni Ferrarin ja Mercedeksen etumatkaa.

Lue myös:

    Uusimmat