F1-jättien välillä kiehuu: Toimittaja seurasi vierestä Ferrari-pomon kiivasta avautumista – "Kuulin varoituksen lakitoimista"

Ferrarin tallipomo Mattia Binotto kävi kiivaan sananvaihdon Red Bullin tiimijohtajan Christian Hornerin kanssa USA:n GP:n yhteydessä. 

Mercedeksen Lewis Hamilton varmisti uransa kuudennen mestaruutensa Austinissa, mutta viikonlopun kuumimmaksi puheenaiheeksi nousi huipputallien välinen kädenvääntö. 

Kaikki ihmettelivät Austinissa Ferrarin kehnoa vauhtia. Monien mielestä vaikeudet viittasivat siihen, että F1-sarjan tuoreet sääntötarkennukset lohkaisivat punaisten autojen vauhtia. Tämä synnytti puolestaan epäilyksiä aiemmista sääntörikkomuksista, ja Red Bullin tähtikuski Max Verstappen syytti Ferraria suoraan huijaamisesta

Ferrari ja sen tallipomo Binotto ovat kieltäneet kaikki huijausepäilyt. Espanjalaisen MotorLatin mukaan Binotto kävi myös tiivistunnelmaisen sananvaihdon Red Bull -johtaja Hornerin kanssa. 

Toimittaja Yhacbec Lopez huomasi, kuinka Binotto seurasi vierestä Hornerin kommentointia brittimedialle ja paineli välittömästi kollegansa juttusille, kun Horner poistui toimittajien edestä. 

– Hän aloitti sananvaihdon välittömästi. Binotto meni Red Bullin tiloihin Hornerin luokse näyttääkseen olevansa johtaja. Hän puhui tiukkasävyisesti Hornerille ja valitti jostain. Kuulin varoituksen lakitoimista, Lopez kirjoittaa. 

– Horner sanoi kertoneensa medialle vain näkemyksiään, mihin Binotto vastasi tiukasti. Keskustelun intensiteetti kohosi, ja se oli selvästi täynnä jännitteitä. 

Ferrari saalisti kesätauon jälkeen kuusi peräkkäistä paalupaikkaa ja voitti kolme kisaa. Austinissa tuloksena oli Sebastian Vettelin keskeytys ja Charles Leclercin 4. sija valtavalla erolla kärkeen. 

F1-kautta on jäljellä vielä kaksi osakilpailua. Ensi viikolla ajetaan Brasiliassa. 

Lue myös:

    Uusimmat