Ferrari teki voimakkaan liikkeen Italiassa – koskettaa myös F1-toimintaa

Ferrari on laittanut koko tuotantonsa jäihin Maranellon ja Modenan tehtailla Italiassa. Päätös koskettaa myös suoraan tallin F1-toimintaa.

Ferrarin mukaan tuotanto pysäytetään maaliskuun loppuun asti koronaviruspandemian takia.

Koronavirus on jyllännyt voimakkaana Italiassa jo tovin ajan. Tauti on levinnyt Italian kautta ympäri Eurooppaa.

Koko maa on lyöty lukkoon pandemian takia. Italiassa virustartuntoja on todettu yli 15 000 kappaletta. Tautiin on kuollut maassa jo yli 1000 ihmistä.

Ferrarin mukaan tuotannon väliaikainen pysäyttäminen on ”voimakas ennaltaehkäisevä toimenpide”, jolla ikoninen italialaisyhtiö pyrkii takaamaan työntekijöidensä hyvinvoinnin.

– Kiitän kaikkia Ferrarin naisia ja miehiä, jotka ovat osoittaneet viime päivinä suurta intohimoaan ja omistautumistaan yhtiötä kohtaan. Päädyimme ratkaisuun kunnioittaaksemme työntekijöitä, heidän mielenrauhaa ja heidän perheitään, Ferrarin toimitusjohtaja Louis Camilleri sanoi Crash.net:n mukaan.

F1-kausi viivästyy joka tapauksessa toukokuun alkuun asti, sillä sarja ja kansainvälinen autoliitto FIA ovat siirtäneet neljää ensimmäistä kisaa eteenpäin. Tällä hetkellä ensimmäinen kalenterissa oleva kisa on Hollannin GP, joka ajetaan toukokuun alussa.

Lue myös:

    Uusimmat